Rukomet

Obrvan: 'Dobro bi nam došao još pokoji igrač, ali nema alibija niti kuknjave'

Mihaela Bradovski • petak, 23.09.2022.
Obrvan: 'Dobro bi nam došao još pokoji igrač, ali nema alibija niti kuknjave'
Foto: FaH

Niti u drugom kolu Lige prvaka PPD Zagreb nije uspio doći do bodova. Magdeburg je bio očekivano prejak i glatko je slavio 35:25.

Rukometaši PPD Zagreba upisali su uvjerljiv poraz u gostima kod Magdeburga. Sve je bilo odlučeno već u prvom dijelu, oslabljeni gosti nisu se mogli nositi s jakim domaćinom.

"Igrali smo protiv jedne od trenutno najboljih momčadi Europe, bili smo i opterećeni problemima unutar momčadi, s ozljedama, na nekim pozicijama koje je teško nadopunjavati nakon jednog treninga, mladosti koju imamo. Držali smo se prvih dvadesetak minuta dosta korektno, držali se plana, dobro smo zaustavljali njihove najjače oružje, igru jedan na jedan. Kada smo u završnici prvog poluvremena napravili neke tehničke greške, promašili neke zicere i dva sedmerca, napravljena je najveća razlika od pet pogodaka što je bilo presudno da se pobjednik možda već na poluvremenu odluči", kaže Ivica Obrvan.

Obrvan smatra kako je razlika na kraju ipak malo previsoka.

"Drugo poluvrijeme nismo dobro otvorili, nastavili smo s promašajima bitnih šuteva, još dva sedmerca. Na kraju razlika ispada nekako previsoka s obzirom na zalaganje i borbenost. Ne mogu biti nezadovoljan pristupom igrača u ovoj utakmici. Mladi igrači, imamo ih jako puno, pogotovo na vanjskim pozicijama koje su ključne danas u rukometu, mogu iz ove utakmice izvući dosta pouka i vidjeti kako jedna vrhunska momčad funkcionira."

Ako se ukaže mogućnost, čelnici PPD Zagreba pokušat će pojačati momčad.

"Najveći problem je izostanak Srne, a dobro bi došao i još pokoji igrač ako bude izvedivo, a s obzirom na okolnosti koje su nas zadnjih par tjedana zatekle. Nema oko toga alibija niti kuknjave, to je sastavni dio sporta, nastojat ćemo izvlačiti maksimalno što možemo iz ovih resursa, a naravno da i uprava kluba radi svoj posao i ako bude nešto u mogućnosti da se dogodi, sigurno će se napraviti."

FOTO: HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!