Košarka

Wiggins i Klay 'pogurali' Curryja, Warriorsi do prvog vodstva u seriji i nadomak titule!

Matej Kačan • utorak, 14.06.2022.
Wiggins i Klay 'pogurali' Curryja, Warriorsi do prvog vodstva u seriji i nadomak titule!
Foto: EPA

Golden State Warriorsi došli su do 3-2 vodstva u finalnoj seriji i nadomak su titule. Warriorsi su u svojoj dvorani svladali Boston s 104:94 usprkos lošoj partiji Stepha Curryja...

Prvi put u finalnoj seriji Golden State Warriorsi imaju vodstvo u pobjedama i odmah su došli nadomak titule. Nakon velikog preokreta i slavlja u četvrtoj kojom se vratio break, Warriorsi su u petoj utakmici slavili kod kuće protiv Bostona.

Bila je to prva slabija utakmica Stepha Curryja u ovoj seriji, Steph je slabo šutirao nakon što je u četvrtoj napravio jednu od povijesnih partija. No, ovaj put veliku pomoć imao je prije svega u Andrewu Wigginsu, a onda i u Klayu Thompsonu.

No, čak i Wiggins je promašio šest trica, Curry svih devet, ali stvar je spasio Klay s 5/11 i Jordan Poole s tri trice. Ostatak je Warriorsa ukupno gađao 1/23 iza linije za tri poena.

I takvi Warriorsi imaju vodstvo na poluvremenu, ali se Celticsi pogonjeni Jaysonom Tatumom vraćaju u egal u trećoj dionici koju su dobili s devet razlike. No, presudile su izgubljene lopte Bostona, Celticsi su ih izgubili čak 18.

Pogotovo ubojiti su Warriorsi bili otvaranjem četvrte kad su plus jedan pretvorili u plus 11 10-0 serijom i više se nisu osvrtali. Wiggins dvojkama i Thompson s dvije trice u posljednjoj dionici zapečatili su sudbinu, a na 104:88 prazne se i klupe pa je Boston 6:0 serijom do kraja samo smanjio.

Završilo je 104:94, a Wiggins je bio prvo ime susreta s 26 poena i 13 skokova. 21 je dodao Thompson, a 16 Curry koji je iz igre imao 7/22, ali i osam asistencija. Poole je ubacio 14 poena za 14 minuta.

Bostonu je apsolutno izostao učinak s klupe, igrali su praktički sa sedam igrača i klupa je zabila 10 poena, od čega šest u "garbage timeu". 27 poena i 10 skokova imao je Tatum, a 20 je dodao Marcus Smart.

NBA finale:
GS Warriors - Boston Celtics 104:94 (3-2)

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!