Košarka

Mulaomerović nakon ispadanja: 'Razbili su nam ritam i odvojili se, nismo bili pravi'

Matej Kačan • srijeda, 18.05.2022.
Mulaomerović nakon ispadanja: 'Razbili su nam ritam i odvojili se, nismo bili pravi'
Foto: FaH

Hrvatski izbornik i trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović završio je svoju klupsku sezonu ispadanjem u majstorici četvrtfinala HT Premijer lige...

Košarkaši Cedevite Junior nisu uspjeli u naumu da nakon odličnog uspjeha u Kupu i u HT Premijer ligi izbore polufinale. Četvrta momčad nakon regularnog dijela ispala je u četvrtfinalu od Gorice nakon tri uzbudljive utakmice.

Damir Mulaomerović nije imao zamjerke na ishod majstorice, svjestan je da njegova momčad nije izgledala kako treba.

"Prije svega, ja bih čestitao Gorici. Zaslužena pobjeda. Mislim da večeras nismo bili na nivou one utakmice u Gorici. Presudili su veća individualna kvaliteta i iskustvo igrača Gorice. Od početka se vidjelo da su došli s velikim entuzijazmom. Razbili su nam ritam i odvojili se odmah na početku. Mi nismo bili pravi."

Usprkos tome, Cedevita Junior s mladom momčadi je odlično odradila svoju prvu sezonu u elitnom društvu.

"Čestitao bih svojim momcima na jednoj sjajnoj sezoni. Mislim da smo u svakom slučaju pružili stvarno dobre igre i ni ovaj poraz to ne može zasjeniti. Večeras je Gorica bila stvarno bolja i ja im želim sve najbolje. Imali su više raspoloženih pojedinaca, a mi nismo bili pravi. Čestitke i sve najbolje. Čestitke i mojim igračima. Vidjelo se da se htjelo, no mi nismo bili na onoj razini koja je trebala da se dobije ovakva utakmica. Možda je i pritisak malo urodio plodom i to je na kraju krajeva presudilo", rekao je Mulaomerović.

Jedan od najboljih igrača momčadi kroz cijelu sezonu, kao i u majstorici bio je Goran Filipović koji je istaknuo iskustvo Gorice.

"Rekao bih da nas je koštalo prvo poluvrijeme i dizelaški ulazak. Šteta, stvarno šteta. Iako smo igrali protiv jedne stvarno dobre momčadi. Prije svega iskusne, u smislu da igraju već dvije godine što ABA ligu, što hrvatsko prvenstvo, što Alpe Adria Cup, tako da se znaju. Mi smo na neki način skroz nova momčad. Imali smo svoje šanse, pogotovo u drugom poluvremenu, da možda prelomimo uz neke nalete. Nismo uspjeli i što je tu je. Čestitao bih momcima na, sve u svemu, jednoj dobroj sezoni, koja je barem po mojem mišljenju iznad očekivanja. Gorici isto čestitke i sva sreća u polufinalu", kazao je bek.

FOTO: HINA/Daniel Kasap

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!