Tenis

Tara Würth i Tena Lukas preskočile prve prepreke na Zagreb Ladies Openu

Mihaela Bradovski • utorak, 26.04.2022.
Tara Würth i Tena Lukas preskočile prve prepreke na Zagreb Ladies Openu

Dvije hrvatske tenisačice izborile su prolaz u drugo kolo Zagreb Ladies Opena. Tara Würth svladala je Austrijanku Barbaru Haas, a Teni Lukas je meč u drugom setu predala Anna-Lena Friedsam...

Tena Lukas nakon dobro odrađenih kvalifikacija nije imala previše posla u prvom kolu. Protivnica joj je bila sedma nositeljica Anna-Lena Friedsam, no Njemica je imala problema s ozljedom i nije bila u prvom izdanju. Kod 6:0, 4:1 odlučila je prekinuti mučenje i predala je meč.

Lukas će u drugom kolu igrati protiv Kathinke von Deichmann iz Lihtenštajna koja je krenula pobjedom protiv Slovakinje Viktorije Kužmove.

Veliku pobjedu upisala je Tara Würth koja je u tri seta nadigrala Barbaru Haas. Würth je odradila odličan meč i nadigrala iskusniju Austrijanku koja je i gotovo 100 mjesta bolje rangirana.

Würth je posebno dobro izgledala u trećem setu u kojem je ispustila samo dva gema i od početka seta imala prednost te izgledala spremno za pobjedu.

Njoj drugo kolo donosi bolju iz meča između Polone Hercog ili Antonije Ružić.

Lea Bošković nije uspjela iznenaditi osmu nositeljicu Čehinju Lindu Noskovu, Poražena je s dva puta po 7:5 uz dosta propuštenih prilika u oba seta.

Zagreb Ladies Open, prvo kolo:
Tena Lukas (Hrvatska, Q) - Anna-Lena Friedsam (Njemačka, 7) 6:0, 4:1 predaja Friedsam
Tara Würth (Hrvatska, Q) - Barbara Haas (Austrija) 6:4, 2:6, 6:2
Linda Noskova (Češka, 8) - Lea Bošković (Hrvatska, Q) 7:5, 7:5

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!