Nogomet

Gračan: 'Djevojke su vesele i motivirane, jedva čekamo utakmice'

hns.family, Matej Kačan • četvrtak, 07.04.2022.
Gračan: 'Djevojke su vesele i motivirane, jedva čekamo utakmice'
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Izbornik ženske hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan dao je svoje dojmove s priprema za dvije kvalifikacijske utakmice koje predstoje, a prva na redu je gostujuća u Moldaviji...

Hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju očekuju dvije kvalifikacijske utakmice za Sp. Prva na redu je gostujuća kod Moldavije, a onda slijedi Rumunjska. Izbornik Nenad Gračan prokomentirao je dosadašnji tijek okupljanja.

"Mislim da smo stvorili jednu dobru natjecateljsku grupu. Igračice koje su ovdje pokazuju veliku želju i motiv i svi jedva čekaju da počnu utakmice."

Stanje u momčadi je dobro.

"Nema ozlijeđenih osim dvije igračice u odnosu na zadnje okupljanje. Pozvali smo Slipčević koja nije bila dugo u reprezentaciji, ali je poznata i poznaje suigračice i navike."

Iako rezultati dosad nisu bili na željenoj razini, momčad ne odustaje te i dalje ima motiva.

"Veseli nas da nema odustajanja, svi dođu osim ako nema baš nekih ozljeda. Sve djevojke su tu, vesele su i motivirane za ono što nas čeka. Najvažnije je da se počnemo dizati kroz rezultate. Vidjeli smo da možemo protiv Slovenije koja je jak suparnik, a sličan nas očekuje s Rumunjskom. Neke stvari ćemo ispraviti."

S optimizmom se može gledati na prvu utakmicu i gostovanje.

"Pokazali smo i u Puli da imamo kvalitetu i da smo zasluženo pobijedili, napravit ćemo i u gostima sve da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Gračan.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!