Rukomet

PPD Zagreb nakon 15 godina upisao prvi poraz u hrvatskom prvenstvu!

Branimir Korać • subota, 26.03.2022.
PPD Zagreb nakon 15 godina upisao prvi poraz u hrvatskom prvenstvu!
Foto: Pixsell

Rukometaši Nexea upisali su veliku pobjedu protiv PPD Zagreba kojem su nanijeli prvi poraz u hrvatskom prvenstvu nakon punih 15 godina...

Sjajnu utakmicu odigrali su Nexe i PPD Zagreb, a Našičani su došli do prva dva boda u borbi za naslov prvaka. Naime od ove sezone imamo drugačiji sustav natjecanja i nakon završetka Lige za prvaka prvi i drugi nastavljaju doigravanje za prvaka.

Pritom se prenose bodove iz međusobnih dvoboja u Ligi za prvaka i tko prvi skupi ukupno šest bodova, taj je prvak. Susreti mogu završavati i remijem u doigravanju, a Nexe već sada ima prednost.

Naravno, ovo je tek prva runda, pred Nexeom i PPD-om je još jedna utakmica u Ligi za prvaka u Zagrebu gdje će se voditi borba ne samo za bodove nego i za prvo mjesto koje donosi prednost domaćeg terena u doigravanju.

U ovom susretu i jedni i drugi su bili oslabljeni, podosta igrača nedostajalo je s obje strane, a Našičani su u drugom dijelu stvorili razliku koja im je omogućila da mogu razmišljati o pobjedi protiv aktualnog prvaka.

Zadnji poraz Zagreb je upisao još 2007. godine protiv Osijeka, ali ovdje je u drugom dijelu počeo tonuti, Nexe je igrao sjajno i pobjegao na pet razlike i PPD se nikako nije mogao potpuno vratiti u utakmicu.

Tek u završnici Zagreb je uspio smanjiti na konačnih 30:29, s tri vezana gola zaključio je utakmicu i to ne mora biti nevažno.

Sjajnog domaćina predvodio je Halil Jaganjac s deset golova, a kod gostiju Ivan Čupić zabio je osam golova, a Nikola Grahovac sedam.

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • horog DP27.03.2022. u 10:24
    Očekujem do kraja sezone oduzimanje barem 6 bodova Nexeu za zelenim stolom kako monopol ne bi bio ugrožen
    horog DP
  • Križy27.03.2022. u 10:22
    ??????
    Križy