Zimski sportovi

Stefan Kraft odnio pobjedu u Lillehammeru, Raw Air seli u Oslo

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.03.2022.
Stefan Kraft odnio pobjedu u Lillehammeru, Raw Air seli u Oslo

Austrijski skakač na skijama Stefan Kraft pobjednik je prvog natjecanja norveške Raw Air turneje, koja se boduje i za Svjetski kup, održanog u četvrtak u Lillehammeru.

Kraft je pobijedio skokovima od 135 i 137 metara koji su mi donijeli 294.1 bod. Austrijanac je nakon prve serije bio na drugom mjestu, a prvoplasirani Japanac Ryoyu Kobayashi je na kraju završio kao drugi, jer je u drugoj seriji imao 2.5 m kraći skok od Austrijanca pa je za njim zaostao za 5.1 bodova.

Treći nakon prve serije, a i na kraju natjecanja bio je Nijemac Karl Geiger skokovima od 135 i 134.5 m, koji je za pobjednikom zaostao za 7.9 bodova.

Najduži skok natjecanja izveo je Austrijanac Jan Hoerl koji je u drugoj seriji doskočio na 142.5 metara, ali mu to nije donijelo pomak sa petog mjesta koje je osvojio sa zaostatkom od 16.4 bodova za pobjednikom. Ispred njega je ostao i Norvežanin Halvor Egner Granerud koji je za Kraftom zaostao za 14.5 bodova.

Za ukupni redoslijed turneje Raw Air zbrajaju se i rezultati kvalifikacija u kojima je u srijedu najbolji bio Norvežanin Johann Andre Forfang, ali je u prvoj seriji bio tek 43. i nije izborio nastup u drugoj, tako da je vodeću poziciju na turneji preuzeo Kraft koji je u kvalifikacijama bio drugi.

U Svjetskom kupu je Ryoyu Kobayashi još malo povećao prednost pred drugoplasiranim Geigerom, a ona sada iznosi 63 boda.

Skakači sada sele u Oslo, gdje će biti održana preostala dva natjecanja Raw Air turneje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!