Košarka

Prvaci i finalisti upisali pobjede u siromašnijoj NBA večeri

Matej Kačan • nedjelja, 23.01.2022.
Prvaci i finalisti upisali pobjede u siromašnijoj NBA večeri

Minula NBA večer ponudila je mnogo siromašniji program sa samo tri utakmice, ali nastupila su oba prošlosezonska finalista. I Bucksi i Sunsi upisali su pobjede...

NBA prvaci Milwaukee Bucksi polako hvataju zalet nakon nešto sporijeg ulaska u sezonu i traženja forme uslijed brojnih izostanaka zbog ozljeda i Covida. Bucksi su upisali treću pobjedu u nizu i 30. ukupno protiv Sacramento Kingsa.

Kingsima je pripala prva dionica, ali Bucksi u drugoj rade seriju, preokreću i više se neće osvrtati ni ispustiti vodstvo. Kingsi su zaostatak od čak 15 poena pretvorili u samo tri u završnici, ali je Khris Middleton pogodio ključnu tricu minutu prije kraja.

Završilo je penal završnicom gdje su Bucksi opet bili sigurni te su došlo do 133:127 pobjede, čak i bez Giannisa Antetokounmpoa. Bez njega glavnu rolu preuzeo je Khris Middleton s 34 poena, šest skokova i pet dodavanja. 26 je dodao Jrue Holiday, a 20 Donte DiVincenzo.

Harrison Barnes je kod Sacramenta ubacio 29 uz šest skokova, dok je Tyrese Haliburton imao 24 ubačaja i čak 12 asistencija.

I finalisti Phoenix Sunsi upisali su pobjedu, sa 113:103 protiv Indiane. To je ukupno 36. slavlje sezone za Sunse koji sa samo devet poraza drže vrh lige. Šesta je ovo pobjeda Sunsa u nizu, a mogla je doći mnogo lakše.

Naime, Phoenix je zahvaljujući sjajnoj trećoj dionici imao i 22 poena viška, a 18 na ulasku u četvrtu, ali Pacersi su se krenuli vraćati. Stigli su na 105:99 četiri minute do kraja, ali u završnici su dali samo četiri poena.

Phoenix je iskontrolirao i stigao do pobjede od deset razlike. 21 poen i 13 skokova imao je Bismack Biyombo, zamjenski centar Sunsa, a 23 je ubacio Mikal Bridges. Chris Paul podijelio je 16 asista uz 18 poena.

Kod Pacersa su po 17 ubacili Chris Duarte i iskusni Lance Stephenson s klupe, dok je 16 uz 11 skokova imao Goga Bitadze.

S pobjedničkim navikama nastavljaju i Cleveland Cavaliersi koji imaju sve bolje šanse da se zaista vrate u doigravanje. Do omjer 28-19 i petog mjesta Istoka pogurala ih je pobjeda nad OKC Thunderom, i to uz sjajnu obranu.

Thunder je limitiran na samo 87 poena pa je sjajni Darius Garland s 23 poena i 11 asistencija dovoljno povukao napad do 94 poena i pobjede. Kod Thundera je 29 poena, devet skokova i šest dodavanja imao Shai Gilgeous-Alexander.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!