Nogomet

Jelavić: 'Juranović je napravio jako dobar potez potpisom za Celtic'

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.08.2021.
Jelavić: 'Juranović je napravio jako dobar potez potpisom za Celtic'
Foto: Pixsell

Jedan od igrača koji je dobro poznaju škotski nogomet i škotsku ligu je Nikica Jelavić koji je svojedobno briljirao u dresu Rangersa...

Hrvati u Rangersima i Celticu nisu rijetkost, a među one koji su nosili dres škotskih velikana, sada ulazti i Josip Juranović koji je preselio iz Legije u Celtic.

"Rangersi i Celtic vole hrvatske igrače jer su srčani kao i Škoti. Sve je krenulo s Dadom Pršom koji je udario temelje, ostavio je najveći trag, ali svaki naš igrač u tim klubovima ostavio je traga", kaže Nikica Jelavić za Sportske novosti.

Jelavić dodaje kako Škoti znaju da će im se igrači iz Hrvatske isplatiti.

"Oni to znaju i jako dobro vide. Svakako treba spomenuti i Jozu Šimunovića koji je bio važan igrač Celtica i naosvajao se trofeja. Borna Barišić je već dugo bitan igrač Rangersa, a veliki trag kod navijača ostavio je i Niko Kranjčar."

Prelazak Josipa Juranovića iz Legije u Celtic smatra sjajnim potezom.

"Drago mi je da je potpisao za Celtic, to je za njega jako dobar potez. Mislim da će napraviti veliku karijeru, a Celtic je sjajna odskočna daska za nešto još više. Uvijek su u Celticu i Rangersima samo hvalili naše igrače i siguran sam da će ih još puno tamo završiti. Naši igrači su talentirani, a Škoti to obožavaju."

Jelavić je jako zadovoljan svojim razdobljem u Rangersima.

"Ta liga nije toliko teška i zahtjevna, a može se puno napredovati. U Rangersima sam bio superzadovoljan, bio sam tamo godinu i pol i sve mi je išlo za rukom. Zbog tog razdoblja sam i ostvario transfer u Everton. Ono što je bitno, tamo niti ne trebate puno vremena za prilagodbu, a to je velika prilika za iskorak u Premier ligu."

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!