Košarka

50 poena za 50 godina čekanja: Giannis odveo Buckse do titule NBA prvaka!

Matej Kačan • srijeda, 21.07.2021.
50 poena za 50 godina čekanja: Giannis odveo Buckse do titule NBA prvaka!

Milwaukee Bucksi novi su prvaci NBA lige. Bucksi su u šestoj utakmici finala nadvisili Sunse sa 105:98 te su došli do svog prvog naslova nakon 50 godina...

Gotova je NBA sezona, a okrunjeni su na kraju Milwaukee Bucksi i Giannis Antetokounmpo. Bucksi su u šestoj utakmici finala iskoristili break koji su napravili u petoj u Arizoni te su pred svojim navijačima sa 105:98 upisali četvrtu pobjedu u nizu, naslova vrijednu.

The @Bucks are the 2020-21 NBA Champions! #ThatsGame pic.twitter.com/lMNgoe8tal— NBA (@NBA) July 21, 2021

Phoenix je u finale krenuo s 2-0 i bio je na pola puta do titule, ali su se onda pokrenuli Bucksi te su upisali četiri pobjede za svoj prvi naslov od 1971. Za 50 godina čekanja, Giannis je u odlučujućoj šestoj utakmici ubacio okruglih 50 poena.

Nije zato bilo mnogo dileme o tome tko će ponijeti titulu najkorisnijeg igrača finala, iako je u trećoj i četvrtoj svoju kandidaturu istaknuo Khris Middleton. No, "Greek Freak" je nakon dva MVP naslova u sezoni ove dodao i MVP naslov All-Star utakmice, MVP finala i, najvažnije, naslov prvaka.

Bucksi su krenuli nadahnuto i prvu dionicu su završili u dvoznamenkastom plusu, dok su Sunsi svoj labuđi pjev imali u drugoj dionici te su vodili na poluvremenu. No, nije bilo šanse da Bucksi prospu ovu šansu pred 65 tisuća razjarenih navijača ispred dvorane, 18 u dvorani i tko zna još koliko na ulicama Milwaukeeja i diljem države Wisconsin.

Giannis je uz 50 poena uhvatio i 14 skokova, a gađao je za sebe nevjerojatnih 17/19 s linije slobodnih bacanja iako je kroz doigravanje bio bliže brojci od 50 posto. Kraj takve partije nije bilo potrebe za velikom pomoći, ali istaknimo 17 poena Middletona te 16 Bobbyja Portisa s klupe, dok je Jrue Holiday bio raznovrstan s 12 poena, devet skokova i 11 asistencija.

Chris Paul ubacio je 26 poena, ali je jednom od najboljih organizatora igre ikad naslov još nedosanjani san. Devin Booker lavovski se borio i vukao je svoju ekipu kroz cijelo doigravanje i finale, ali je na kraju ponestalo goriva te je ubacio 19 poena uz tek 8/22 iz igre.

Nakon jednog od najuzbudljivijih i najboljih finala u posljednjih nekoliko godina tako Bucksi prekidaju svoj post, dok u Arizoni još čekaju svoju prvu titulu u povijesti franšize.

NBA, finale:
Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 105:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!