Košarka

Kraj sezone za Pacerse, Wizardsi idu u doigravanje

Branimir Korać • petak, 21.05.2021.
Kraj sezone za Pacerse, Wizardsi idu u doigravanje

Poznat je i posljednji sudionik doigravanja na Istoku. S osmog mjesta u doigravanje ulaze Washington Wizardsi koji će prijetiti Philadelphiji...

Washington Wizardsi pregazili su Indiana Pacerse i zauzeli su osmo mjesto na Istoku. S osme pozicije poslije play-ina, ulaze u doigravanje i idu na prvoplasirane Sixerse.

Wizardsima je najvažnije da su se dovukli do doigravanja što je bilo u jednom trenutku vrlo upitno i kao daleka budućnost nakon što su uz silne probleme s ozljedama opali na dno konferencije. Međutim predvođeni Russellom Westbrookom koji se postavio kao pravi vođa, dovukli su se do doigravanja.

Nije ih poremetio niti poraz protiv Boston Celticsa u borbi za sedmo mjesto, znali su da imaju još jednu šansu i da oslabljeni Pacersi nisu nepobjediv protivnik.

Tako je i bilo, Indiana bez dijela igrača, a s dijelom onih koji su pokrpani, no ne i na svojih 100 posto, nije mogla iznenaditi i Wizardse kao što je uspjela Hornetse kojima je utrpala 144 poena.

Ono što su Pacersi napravili Hornetsima, sada su Wizardsi napravili Pacersima. Bili su brži, precizniji, jednostavno bolji. Konačnih 142:115 oslikava što se događalo na parketu. Posebno impresivno Wizardsi su izgledali u trećoj dionici kada su ubacili čak 48 poena.

Pacersima su nedostajali Caris LeVert, Myles Turner, T.J. Warren i Jeremy Lamb što je bio prevelik hendikep da bi napravili nešto više ove sezone.

Wizardse su u ovom susretu predvodili Bradley Beal s 25 poena i pet skokova, po 18 poena dodali su Rui Hachimura i Russell Westbrook (osam skokova, 15 asistencija) te Daniel Gafford s 15 poena, 13 skokova i pet blokada.

Kod Pacersa Malcolm Brogdon ubacio je 24 poena, a Domantas Sabonis 19 poena uz 11 skokova i deset asistencija.

NBA, za osmu poziciju:
Washington Wizards - Indiana Pacers 142:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.05.2021. u 10:10
    washington gubi od phile
    Obrisan korisnik