Vodeni sportovi

Nakon navlačenja s testiranjem i odgode početka, Jug preko Solarisa prošao u finale

Branimir Korać • srijeda, 05.05.2021.
Nakon navlačenja s testiranjem i odgode početka, Jug preko Solarisa prošao u finale
Foto: Pixsell

Sinoć se u Dubrovniku odvijala drama, a malo je nedostajalo da susret ne bude odigran. Jug i Solaris ipak su se dogovorili i dvoboj je odigran, a Jug je pobjedom prošao u finale doigravanja...

Iz Juga su bili jasni, igrači Solarisa moraju se testirati na koronavirus, inače neće biti dvoboja. No došlo je do nesporazuma koji je umalo doveo do neodigravanja susreta i na kraju je ipak postignut dogovor da se Šibenčani i Dubrovčani testiraju brzim antigenskim testom.

Susret je zbog svega toga kasnio podosta i počeo je tek iza 20 sati. Inače puno toga "novonormalnog" događalo se i uoči susreta, naime Solaris je prošao u polufinale nakon što Primorje nije moglo nastupiti u četvrtfinalu zbog niza pozitivnih slučajeva u momčadi.

Šibenčani su tako preskočili jednog protivnika, a u konačnici je odigrana samo ova utakmica u Dubrovniku iako su Mladost i Jadran u drugom polufinalu odradili dva susreta.

Jug je slavio s 14:7 i uzvratio Solarisu za neočekivani poraz u Šibeniku u regularnom dijelu sezone.

Sam dvoboj bio je ipak potvrda razlike u kvaliteti i Dubrovčani su slavili uz 15 obrana Popadića, četiri gola Papanastasioua i tri gola Fatovića. Kod Solarisa Šparada je skupio 13 obrana, a Penava zabio dva gola.

Prvi finalni susret između Juga i Mladosti igra se ove subote u 16.55 sati na dubrovačkom bazenu Gruž.

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!