Košarka

Ragusa opet slavila, FSV nanio poraz Novom Zagrebu

Matej Kačan • nedjelja, 14.02.2021.
Ragusa opet slavila, FSV nanio poraz Novom Zagrebu

Nastavljaju se natjecanja u Ligi za prvaka i za ostanak Premijer ženske lige, a bez poraza je i dalje momčad Raguse koja je dok kuće svladala Medveščak. Riječki FSV je u Ligi za ostanak svladao Novi Zagreb...

Dok svoj susret ne odigraju Mursa i Šibenik, jedina momčad s dvije pobjede nakon dvije odigrane utakmice Lige za prvaka u Premijer ženskoj ligi je dubrovačka Ragusa. Dubrovčanke su kod kuće sa 64:54 sigurno svladale Medveščak te su mu nanijele drugi poraz u dva kola.

Medveščaku su presudile jako loša druga i treća četvrtina te su gošće iz Zagreba u tih 20 minuta zabile tek 19 poena. Ragusa je u ta dva razdoblja napravila 13 razlike i dozvolila si je opuštanje u posljednjoj dionici za 10 razlike viška na kraju. Drugo poluvrijeme općenito je napadački bilo slabo i završilo je 26:22 za Medveščak.

U slaboj napadačkoj partiji s obje strane se istaknula Iva Todorić s 22 poena i 16 skokova, dok je Romana Stojanović dodala 17 poena uz 10 skokova. Kod Medveščaka je Lea Hajdin ubacila 19 poena.

U Ligi za ostanak je FSV kod kuće svladao Novi Zagreb i sad su obje ekipe na 1-1 omjeru. Završilo je 59:50 za FSV koji je većinu posla odradio u prvom poluvremenu, a s po 16 poena su ga vodile Anja Perko i Maria Horford. Kod Novog Zagreba je 21 poen ubacila Antonija Jurić.

Premijer ženska liga:
LIGA ZA PRVAKA:
Ragusa - Medveščak 64:54

LIGA ZA OSTANAK:
FSV - Novi Zagreb 59:50

FOTO: ŽKK FSV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!