Košarka

Sunsi unatoč sjajnom nastupu Dončića do pobjede, dobra utakmica Šarića

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.08.2020.
Sunsi unatoč sjajnom nastupu Dončića do pobjede, dobra utakmica Šarića

Phoenix Sunsi upisali su pobjedu protiv Dallas Mavericksa sa 117:115 i tako matematički zadržali neke šanse za hvatanje play-ina. Puno toga treba im se poklopiti, ali zasad ne odustaju...

Dario Šarić odigrao je još jednu dobru utakmicu s Phoenix Sunsima koji su stigli do pobjede protiv favoriziranih Mavericksa sa 117:115. Imali su Mavsi napad u završnici susreta i mogli su barem do produžetka, ali išli su odmah na pobjedu i promašila zadnja dva dalekometna pokušaja.

Sunsi su tako stigli i do druge pobjede u Orlandu, nakon što su na startu očekivano svladali oslabljene Wizardse, sada si bili bolji i od Dallasa koji će definitivno biti u doigravanju, ali sada se bori za što bolju poziciju nositelja. Međutim njemu je ovo već drugi poraz u nizu u Orlandu, još jedan tijesan i sve je bliže tome da će završiti na sedmom mjestu na Zapadu i vjerojatno ići na Clipperse.

U ovaj susret ušao je kao priličan favorit i očekivala se glatka pobjeda Mavericksa, a kako je krenulo činilo se da će se to i dogoditi. Međutim ulazak u drugo poluvrijeme bio je ključan, tu su se Sunsi trgnuli i okrenuli meč i kasnije otišli do pobjede.

U završnici prvog poluvremena Dallas je imao 15 razlike i potpunu kontrolu te je na odmor odnio još uvijek vrlo ugodnih 73:60.

U trećoj dionici Sunsi rade seriju 14:1 i preuzimaju vodstvo, a tricom Šarića sedam i pol minuta prije kraja odlaze i na najviših 105:98.

U završnici susreta Dallas je uspio doći do napada za preokret. 40 sekundi prije kraja Luka Dončić smanjuje na 117:115 da bi nakon toga Kristaps Porzingis blokirao pokušaj Rickyja Rubija. Dallasu je ostao cijeli napad do kraja susreta, prvo Porzingis promašuje tricu za pobjedu, a odmah nakon njega i Tim Hardaway.

Ostalo je 117:115 za drugu vezanu tijesnu utakmicu Dallasa bez pobjede.

Dario Šarić je za 22 minute ubacio 13 poena (4/5 za dva, 1/3 za tri, 2/2 slobodna) uz osam skokova, Devin Booker je unatoč problemima s osobnim pogreškama završio s 30 poena, Ricky Rubio s 20 poena, devet skokova i sedam asistencija, a Cameron Johnson dodao je 19 poena i 12 skokova.

Kod poraženih Luka Dončić imao je čak 40 poena, 11 asistencija i osam skokova, a Kristaps Porzingis 30 poena i osam skokova.

NBA:
Phoenix Suns - Dallas Mavericks 117:115

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!