Rukomet

Vujović: 'Imam ponudu iz Saudijske Arabije'

Matej Kačan • četvrtak, 11.06.2020.
Vujović: 'Imam ponudu iz Saudijske Arabije'
Foto: Pixsell

U razgovoru sa srpskim medijima je Veselin Vujović dao svoja očekivanja izgleda rukometa nakon koronavirusa, a otkrio je i svoje opcije za budućnost...

Nakon što je nenadano otišao iz PPD Zagreba, Veselin Vujović se pravdao osobnim razlozima. Kazao je kako to nije izlika da ode u Vardar, a u razgovoru za RTS je to na neki način i potvrdio te je otkrio da ima ponude, ali nema siguran novi angažman. O svojoj budućnosti, ali i o rukometu nakon koronavirusa je Vujović, kao i uvijek, dao svoje precizno mišljenje.

"Nadam se da rukomet neće izumrijeti. No sigurno je da će cijene igrača biti manje i da će klubovi kresati proračune. Najmanje će se štedjeti tamo gdje najviše treba, u nogometu i velikim korporacijama. Uvijek stradaju oni najmanji. To je kao u ratu, general zadnji strada, a uvijek strada pješadija. Mi u rukometu smo sportski pješaci", kazao je Vujović.

Budžeti će padati svima, pa se postavlja logično pitanje hoće li to biti olakotna okolnost za klubove s ovih prostora da naprave neki rezultat sa svojim, domaćim igračima ili će se dogoditi upravo suprotno i još veći odljev talenta u inozemstvo. Vujović smatra da bi klub koji s ovih prostora puca na europski rezultat trebao imati veliku podršku države.

"Taj neki klub bi morao biti državni projekt. Primjerice, da to bude u Beogradu i da ima dvoranu. Tu nema dvorane za Ligu prvaka, sve su rezervirali košarkaši. Kad bi, primjerice, Partizan bio prvak i igrao Ligu prvaka, ne bi imao gdje igrati. Ja sam jednom rekao da bi bio prvak Europe s rukometašima Zvezde da mi daju budžet košarkaša, pa su me krivo interpretirali. Trebao bi to biti državni klub gdje država daje novac da se dovedu dobri treneri i igrači i da se radi sistemski", smatra proslavljeni trener.

No njegov sljedeći posao neće biti te vrste u Srbiji. On je iz Zagreba otišao iz osobnih razloga, ali je otkrio kakve ponude ima.

"Imam ponudu da budem izbornik Saudijske Arabije. Kažu da je tamo teško raditi i živjeti, specifični su zakoni. Vjerojatno bi to bila neka kombinacija da se neke akcije odrade u Sloveniji i Srbiji. Da dođu tu deset dana, odrade akciju i vrate se, a ja ostanem ovdje. Ako to uspijem riješit ću biti izbornik Saudijske Arabije. Ako ne, čekat ću da negdje nekom bude trebao prosječan trener pa će me netko zaposliti", otkrio je Vujović.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!