Košarka

Solidan nastup Ivice Radića u porazu Tabakove momčadi, bez pobjede i Anzulović

Branimir Korać • nedjelja, 01.03.2020.
Solidan nastup Ivice Radića u porazu Tabakove momčadi, bez pobjede i Anzulović
Foto: Pixsell

Hrvatski predstavnici u VTB ligi nisu bili uspješni ove nedjelje, Poraz su upisali i Žan Tabak i Dražen Anzulović...

Hrvatski treneri u VTB ligi poraženi su u današnjem programu i to Dražen Anzulović s Jenisejom kod kuće protiv Astane te Žan Tabak sa Zielenom Gorom u gostima kod Parme Perm.

Jenisej je odigrao napadački vrlo skromnu utakmicu protiv Astane, posebno u drugom poluvremenu u kojem je ubacio samo 25 poena. Astana je to iskoristila i napravila preokret te glatko slavila 78:64.

Šut za tricu kod domaćina bio je loših 5/27, osim toga imali su čak 17 izgubljenih lopti i bolje nisu niti mogli.

Astanu su predvodili Malcolm Hill s 22 poena, šest skokova i pet asistencija i Jeremiah Hill sa 17 poena te po pet skokova i asistencija. Kod Jeniseja Denis Zaharov upisao je 19 poena (trica 1/8) i šest skokova, a Garlon Green 12 poena uz šest skokova.

Tabakovi Poljaci nisu uspjeli napraviti nešto više u Permu gdje je domaćin bez većih problema slavio 91:76. Parma je ubacila čak 15 trica, Poljaci su imali osam izgubljenih lopti više i tu leže razlozi poraza.

Eigirdas Zukauskas bio je raspoložen s 18 poena i osam skokova, Maksim Grigorjev dodao je 15 poena, a Mareks Mejeris deset poena uz deset skokova.

U redovima Stelmeta po 13 poena upisali su Ludvig Hakanson (osam asistencija) i Tony Meier, a Ivica Radić za 20 minuta ubacio je 11 poena (5/8 za dva, 1/1 slobodna) uz tri skoka. Drew Gordon uhvatio je 12 dkokova.

VTB liga:
Jenisej - Astana 64:78
Parma Perm - Stelmet Zielona Gora 91:76

Rezultati by SofaScore

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!