Košarka

Monaco iznenadio Unics, Unicaja i Venezia sigurni kod kuće

Jan Šneler • utorak, 14.01.2020.
Monaco iznenadio Unics, Unicaja i Venezia sigurni kod kuće

Tri susreta u drugom kolu Top 16 faze Eurokupa odigrane su danas, a najveće iznenađenje priredio je Monaco pobjedom na gostovanju kod Unics Kazana...

Nastavljaju se uzbuđenja u klupskoj košarci, a večeras smo mogli pratiti tri susreta 2. kola Top 16 faze Eurokupa. Veliku pobjedu izborio je Monaco koji je slavio na gostovanju kod Unicsa, dok su Venezia i Unicaja bili sigurni na svom terenu. Zanimljivo, sve tri pobjedničke momčadi upisale su poraz u prvom kolu.

Monaco je imao težak posao, vratiti se nakon domaćeg poraza od Galatasaraya, ali u tome je uspio. Na teškom gostovanju kod Unicsa, slavio rezultatom 84:78. Već od početka susreta bilo je vidljivo da su gosti bolje ušli u susret. Nisu praktički ispuštali vodstvo, bili su dosta sigurni, a na odmor su otišli s 44:35.

U nastavku se Unics više puta vraćao, uspio doći na prihvatljiv zaostatak, ali baš u tim trenucima ponestajalo im je snage te je Monaco vraćao prednost. Konačno, više nije bilo vremena za novi preokret i Monaco je slavio. Najbolji je kod gostiju bio Jaleel O'Brien koji je postigao 15 poena, dok domaćima nije pomogla dobra partija Erricka McColluma koji je zabio 21 poen uz savršenih 11/11 s linije slobodnih bacanja.

Venezia je također napravila sjajan posao protiv Brescije. Pobjedom 68:60 anulirali su poraz od Oldenburga u prvom kolu. Domaći su imali prednost od samog početka susreta, na poluvremenu su vodili s 33:22, a razlog malom broju koševa je katastrofalna druga četvrtina. Obje ekipe bile su očajne, šut je bio ispod 30% i rezultirao sa samo 22 poena.

U nastavku Venezia nastavlja s boljom igrom i ulazi u zadnjih deset minuta s +16. Nije bilo panike kod domaćih, iako malo opuštanja na kraju je omogućilo gostima da spuste razliku na jednoznamenkastu brojku. Venezia je slavila sa 68:60. Jeremy Chappell postigao je 19 poena, dok je kod gostiju Andrea Zerini zabio 13 koševa.

U španjolskom derbiju Unicaja je s 90:84 slavila protiv Joventuta. Ovdje je također domaći sastav bolje otvorio susret, imao kontrolu nad rezultatom i lijepih +13 na odmoru (44:31). Gosti su se pokušali vratiti, pojačali su razinu svoje igre, ali Unicaja nije dopuštala nikakva iznenađenja.

Kao i kod Venezije, došlo je do opuštanja na kraju, ali Unicaja je zasluženo slavila. Sjajan je bio Deon Thompson s 23 poena, dok je kod Joventuta Nenad Dimitrijević postigao 16 koševa.

Eurokup, Top 16, 2. kolo:
Unics Kazan - Monaco 78:84
Venezia - Brescia 68:60
Unicaja - Joventut 90:84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!