Nogomet

Osveta Bugara usred Budimpešte, CSKA upisao novi poraz, Barišić asistirao

Branimir Korać • četvrtak, 03.10.2019.
Osveta Bugara usred Budimpešte, CSKA upisao novi poraz, Barišić asistirao
Foto: EPA

U skupinama G, H i I Europske lige preostao je još samo jedan klub sa stopostotnim učinkom i to Ludogorec, a jedini koji nema niti boda je moskovski CSKA...

Skupina G

Feyenoord - Porto 2:0
Young Boys - Rangers 2:1

Feyenoord je na svom stadionu upisao pobjedu 2:0 protiv Porta u susretu u kojem su Portugalci imali dosta prilika, kao što se i očekivalo, ali nisu ih koristili. Feyenoord zato svoje dvije je i stigao je do pobjede koja ga lansira na vrh skupine. Sve četiri momčadi imaju po tri boda samo što Feyenoord jedini ima plus gol razliku.

Pobjedu su mu donijeli Jens Toornstra koji je iskoristio šlampavu reakciju Portovih braniča i doveo svoju momčad u vodstvo, te Rick Karsdorp nakon fantastičnog solo prodora i još jedne loše reakcije Porta u defenzivi.

Pobjedu su upisali i Young Boysi u dramatičnoj završnici protiv Rangersa. Gosti su poveli u 44. minuti kada je Borna Barišić odličnim dodavanjem gurnuo prema golu domaćina Alfreda Morelosa, a on mirno zabio.

U drugom dijelu preokret. Roger Assale zabio je u 50. minuti za 1:0, a pobjedu domaćinu donio je Christian Fassnacht u 93. minuti. Barišić je odradio cijelu utakmicu za goste.

Rezultati by SofaScore

Skupina H

Ferencvaros - Ludogorec 0:3
CSKA - Espanyol 0:2

Velika osveta Ludogoreca za ono što se dogodilo prije manje od tri mjeseca. Upravo Ferencvaros izbacio ga je u drugom pretkolu Lige prvaka, a Ludogorec je sada odgovorio visokom pobjedom usred Budimpešte s 3:0.

Već u prvoj minuti Jody Lukoki doveo je goste u vodstvo da bi u 40. minuti Brazilac Rafael Forster bombom s 25 metara u rašlje povisio na 2:0. Nije smetalo niti što je Dragos Grigore zaradio drugi žuti karton, Forster je sredinom drugog poluvremena povisio na 3:0.

Espanyol je odnio sva tri boda s gostovanja u Moskvi kod CSKA. Gosti su slavili s dva gola u drugom poluvremenu.

Wu Lei probio je led u 64. minuti i postao ujedno prvi Kinez koji je zabio gol u europskim kupovima, a točku na i stavio je u 95. minuti Victor Campuzano.

Nikola Vlašić, Kristijan Bistrović i Zvonimir Šarlija odigrali su cijelu utakmicu.

Rezultati by SofaScore

Skupina I

St. Etienne - Wolfsburg 1:1
Oleksandrija - Gent 1:1

U susretu od kojeg se očekivalo više St. Etienne i Wolfsburg odigrali su 1:1. Sve zanimljivo dogodilo se u prvih 15 minuta kada je St. Etienne poveo, a gosti ekspresno izjednačili.

Timothee Kolodziejczak zabio je za vodstvo domaćina u 13. minuti nakon što vratar Pervan nije dobro izboksao loptu, a niti reagirao na udarac. Ipak dvije minute kasnije William poravnava na 1:1. Josip Brekalo igrao je do 72. minute.

Identičnih 1:1 viđeno je u Lvivu gdje je Oleksandrija ugostila Gent. Gosti su vodili od šeste minute golom Laurenta Depoitrea, a u 60. minuti Artem Sitalo poravnao je na 1:1.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!