Rukomet

Hrvatice ipak bez odličja na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 07.07.2019.
Hrvatice ipak bez odličja na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je četvrto mjesto na Europskom prvenstvu u Poljskoj, dok je muška reprezentacija natjecanje završila na petom mjestu. Obje reprezentacije osigurale su plasman na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine.

U utakmici za brončano odličje u ženskoj konkurenciji, bolja od Hrvatske bila je reprezentacija Nizozemske s 2:0 (23:14, 22:20). Unatoč porazu, reprezentativke su pokazale sjajnu igru na cijelom natjecanju i osigurale nastup na svjetskoj smotri. “Odigrale smo fantastičan turnir od početka do kraja. Prvu utakmicu smo se malo tražile, a nakon toga se sve posložilo. Svaka od nas odradila je ono što se zahtijevalo. Nažalost, nedostajalo nam je malo sreće u polufinalu u kojem smo bile bliže pobjedi nego u utakmici za treće mjesto. Na kraju, ispunjen je cilj, a to je odlazak na Svjetsko prvenstvo. Zaista smo jako sretne i ponosna sam na cijelu ekipu“, izjavila je kapetanica ženske reprezentacije Kristina Smiljanić.

U posljednjoj utakmici na europskoj smotri u Poljskoj, naši pjeskaši su slavili nad Njemačkom s 2:0 (22:21, 19:18). S tom pobjedom, natjecanje su završili na petom mjestu i osigurali nastup na svjetskoj smotri sljedeće godine. “Došli smo na Svjetsko prvenstvo s ciljem ulaska u polufinale i s nadom da možemo otići do kraja, do zlata. Poraz u četvrtfinalu od Norveške bio nam je veliki šok, ali uspjeli smo se podignuti. S time što smo od devet utakmica, izgubili samo jednu, možemo reći da vrijedimo više od petog mjesta, nažalost u četvrtfinalu smo izgubili šanse za ulazak u borbu za medalje, ali osigurali smo Svjetsko prvenstvo“, kazao je kapetan Hrvatske, Ivan Jurić.

S osvojenim četvrtim u ženskoj, odnosno petim mjestom u muškoj konkurenciji, Hrvatska je završila nastup na EURU u Poljskoj. Čestitamo našim reprezentativkama i reprezentativcima!

Sljedeće pjeskaško natjecanje je na rasporedu u kolovozu, od 25. do 31. kolovoza u grčkom Patrasu koji će ugostiti Mediteranske igre na pijesku.

AUTOR: Rukomet na pijesku Hrvatska

FOTO: Uros Hocevar / kolektiff / EHF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!