Košarka

Bogdanović ponovno među najboljim pojedincima Pacersa, Bucksi ipak prejaki

Branimir Korać • petak, 08.03.2019.
Bogdanović ponovno među najboljim pojedincima Pacersa, Bucksi ipak prejaki
Foto: EPA

Indiana Pacersi poraženi su na gostovanju kod vodeće momčadi lige Milwaukee Bucksa. Bucksi su slavili sa 117:98 i tako se vratili pobjedama nakon dva poraza...

Milwaukee Bucksi bili su prejaki za Pacerse i dobili su treću od ovosezonske četiri utakmice. Ovaj put najuvjerljivije, u svojoj dvorani slavili su sa 117:98. Kontrolirali su domaćini rezultat praktički od početka, Pacersi nisu imali pravi odgovor iako su u jednom trenutku uspjeli u drugom dijelu zaprijetiti potpunim povrakom, ali odmah nakon toga uslijedila je serija koja je zaključila priču.

Bojan Bogdanović i u ovom susretu bio je jedan od najboljih igrača Pacersa, na parketu je proveo 33 minute i ubacio 17 poena (3/10 za dva, 3/5 za tri, 2/4 slobodna) uz pet skokova i dvije osvojene lopte. Jedino je Myles Turner s 22 poena i 17 skokova bio bolji strijelac i skakač.

Upravo nakon dvije Bogdanovićeve trice u trećoj dionici Pacersi su se približili na 67:64 i činilo se da se potpuno vraćaju u susret, ali omah su Bucksi odgovorili serijom 13:0 i ponovno pobjegli.

Domaćin je do kraja susreta bez ikakvih problema održavao prednost, bio dominantan u skoku, šuterski raspoložen, a s druge strane gosti su bili tek na 39 posto ubačaja iz igre, a osim Turnera nisu imali igrača koji bi odgovorio u samom reketu.

Ovo je za Pacerse vrlo važna gostujuća serija, osim ovog gostovanja kod Bucksa, igraju i kod 76ersa i četiri momčadi Zapadne konferencije. "Moramo biti bolji od početka do kraja susreta. Da bi mogli biti ravnopravni ovim protivnicima, moramo pronaći način kako igrati u pravom ritmu svih 48 minuta", istaknuo je Thaddeus Young.

U ključnoj trećoj dionici glavni čovjek kod domaćina bio je Khris Middleton koji je napunio koš Pacersa s 11 poena u tom razdoblju. Middleton je igrao vrlo pametno, znao je kako i gdje napasti Pacerse i uz tradicionalno odličnog Giannisa Antetokounmpa, bio je nezadrživ.

Osim Turnera i Bogdanovića nitko se nije isticao kod gostiju, a kod domaćina Antetokounmpo je ubacio 29 poena uz 12 skokova i pet asistencija, a Middleton je dodao 27 poena. Bogdanovć je s ovih 17 poena prekinuo niz od pet utakmica s 20 ili više poena.

NBA:
Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 117:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!