Košarka

Rudežov Monaco napravio veliki korak prema polufinalu, porazi za Banića i Bilana

Branimir Korać • srijeda, 28.03.2018.
Rudežov Monaco napravio veliki korak prema polufinalu, porazi za Banića i Bilana
Foto: EPA

Odigrani su prvi susreti četvrtfinala Fibine Lige prvaka, a Murcia, Monaco i Bayreuth napravili su najbolji posao gostujućim pobjedama...

Veliki korak prema završnom turniru Lige prvaka napravila je Murcia koja je u gostima svladala Pinar Karsiyaku sa 79:65. Turci su razočarali, odigrali su na svom parketu dosta skromnu utakmicu i podbacili su protiv protivnika kojeg su dva puta svladali ove sezone u grupnoj fazi. Murcia je imala krizno razdoblje kada je nizala poraz za porazom, ali u ovom susretu pokazala je kako je kriza iza nje.

Do pobjede su je predvodili Augusto Lima s 24 poena i sedam skokova i Ovie Soko s 14 poena. Kod Karsiyake koja je imala deset skokova manje, Jarrod Jones ubacio je 16 poena uz šest skokova, David Kennedy dodao je 13 poena i šest skokova, a Marko Banić za 23 minute šest poena (3/5 za dva) uz dva skoka.

Monaco je možda i glavni favorit za osvajanje Fibine Lige prvaka, barem sudeći po igrama u dosadašnjem dijelu sezone. Ovo mu je bila 17. utakmica u Ligi prvaka i čak 16. pobjeda čime je apsolutno najuspješnija momčad dosadašnjeg dijela natjecanja. 16. pobjedu upisao je u gostima kod Banvita s 85:77 i tako se približio završnom turniru. Domaćin se tri i pol minute prije kraja uspio približiti na samo tri poena zaostatka tricom Andyja Rautinsa, ali DJ Cooper i Christopher Evans ponovno odvode Monaco u mirne vode i rješavaju pitanje pobjednika.

Monaco su predvodili Elmedin Kikanović s 20 poena i šest skokova, Gerald Robinson s 18 poena i pet asistencija te DJ Cooper s 13 poena i deset asistencija. Damjan Rudež za 19 minuta ubacio je sedam poena (2/3 za dva, 1/3 za tri). Kod poraženih Andy Rautins ubacio je 17 poena, Tony Taylor 16, a Angelo Caloiaro 11 uz sedam skokova.

Zanimljivo će biti u Strasbourgu nakon što je AEK u Ateni slavio sa 78:69. Strasbourg je šuterski podbacio, imao je za tricu skromnih 5/17, ali Grci su tek u završnici okrenuli susret na svoju stranu. Presudila je serija AEK-a 18:2 u zadnjoj četvrtini kojom se odvojio na plus 12 i mirno priveo dvoboj kraju.

AEK su predvodili Kevin Punter s 15 poena te s po 12 Manny Harris i Dušan Šakota (sedam skokova). Kod Strasbourga po 15 poena upisali su Zack Wright (sedam skokova, šest asistencija) i Louis Labeyrie (šest skokova). Miro Bilan za 17 minuta ubacio je tek jedan poen (0/4 za dva) uz tri skoka.

U njemačkom dvoboju Bayreuth je iznenadio u gostima Ludwigsburg i svladao ga s 86:81. Većim dijelom susreta činilo se da Ludwigsburg ide prema pobjedi, ali raspucali su se gosti u zadnjoj dionici, napravili preokret te na svoj teren odnose pobjedu 86:81.

U pobjedničkom sastavu Gabe York ubacio je 18 poena dok su po 14 poena dodali James Robinson (pet asistencija) i Nate Linhart (pet skokova). Kod poraženih Thomas Walkup ubacio je 19 poena uz po pet skokova i pet asistencija dok je Adika Peter-McNeilly ubilježio 13 poena.

Liga prvaka, četvrtfinale, prve utakmice:
Pinar Karsiyaka - Murcia 65:79
Banvit - Monaco 77:85
AEK - Strasbourg 78:69
Ludwigsburg - Bayreuth 81:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!