Košarka

VIDEO: Dario Šarić prvi strijelac u porazu Sixersa, večer za zaborav Bojana Bogdanovića i Dragana Bendera

Petar Jenjić • utorak, 30.01.2018.
VIDEO: Dario Šarić prvi strijelac u porazu Sixersa, večer za zaborav Bojana Bogdanovića i Dragana Bendera
Foto: EPA

Šest utakmica odigrano je u noći s ponedjeljka na utorak, a trojica hrvatskih košarkaša bila su u akciji. Dario Šarić bio je prvi strijelac šuterski vrlo neraspoloženih Sixersa koji su poraženi na gostovanju kod Milwaukee Bucksa. Bojan Bogdanović u pobjedi Indiane i Dragan Bender u porazu Phoenixa nisu odigrali utakmice za pamćenje, obojica su ostala bez poena...

Milwaukee Bucksi upisali su svoju četvrtu uzastopnu pobjedu od odlaska Jasona Kidda s mjesta trenera. Noćas su na svom parketu bili bolji od Philadelphia 76ersa koji su igrali bez Joela Embiida. Momčad koju privremeno vodi dosadašnji Kiddov pomoćnik Joe Prunty slavila je rezultatom 107:95.

Sixersi su odigrali jako dobru prvu četvrtinu, držali se kroz veći dio susreta, no sama završnica pripala je Bucksima koji su iskoristili vrlo loš šuterski dan protivnika (2/26 za tricu): "Možda smo ih ostavili u Oklahomi", kazao je Dario Šarić nakon utakmice. Hrvatski košarkaš bio je prvi strijelac svoje momčadi s 19 poena, devet skokova i dvije asistencije, ali bez ijednog ubačaja za tricu iz osam pokušaja (7/10 za dva, 0/8 za tricu, slobodna bacanja 5/5).

Odličnu večer imao je Giannis Antetokounmpo koji je predvodio Buckse do pobjede s 31 poenom, 18 skokova i šest asistencija. Khris Middleton dodao je 19 koševa, sedam skokova i šest asistencija, dok je John Henson ubacio 13 poena.

Ben Simmons u redovima Philadelphije dodao je 16 koševa, šest skokova i pet asistencija, a Robert Covington i Richaun Holmes po 13 poena.

Iako su igrali četvrtu utakmicu u posljednjih šest dana, košarkaši Indiana Pacersa pokazali su i više nego dovoljno energije za dolazak do nove pobjede. U Indianapolisu su bili bolji od Charlotta Hornetsa sa 105:96 i tako upisali četvrto slavlje u posljednjih pet utakmica.

Tri četvrtine igrala se prilično izjednačena košarka, ali novom, odličnom momčadskom košarkom Indiana je uspjela prelomiti utakmicu u svoju korist. U posljednjoj četvrtini primila je tek 18 poena, samo deset u posljednjih deset minuta igre. Nakon pet uzastopnih poena Domantasa Sabonisa zaključila je seriju 13:4 i otišla na nedostižnih osam razlike šest minuta prije kraja utakmice (94:86).

"Odigrali smo obrambeno jako dobro posljednju četvrtinu, stvarali visok pritisak, ukrali nekoliko lopti i natjerali na loše šuteve. Igrali smo s velikom energijom i željom", kazao je nakon susreta Thaddeus Young koji je ubacio 16 poena.

Ukupno su šestorica igrača ubacila dvoznamenkast broj poena kod Indiane, no u dobru igru Pacersa nije se uklopio i Bojan Bogdanović koji je ostao bez poena (0/3 iz igre) za 24 minute na terenu uz dva skoka i jednu asistenciju. Domaćina su predvodili Victor Oladipo s 25 poena i Miles Turner s 22 koša.

Kemba Walker s 23 poena bio je najbolji kod Hornetsa, dok su po 22 koša dodali Dwight Howard (11 skokova) i Nicolas Batum.

Druga četvrtina napravila je veliku razliku između Memphis Grizzliesa i Phoenix Sunsa iz koje se momčad Jaya Triana nije uspjela izvući: "Činilo nam se da se natječemo u prvoj četvrtini, ali smo u drugoj naletjeli na veliki zid", kazao je trener Sunsa nakon utakmice koju su odigrali bez ozlijeđenog Devina Bookera.

Grizzliesi su u drugoj dionici postigli 42 poena, najviše u jednoj četvrtini ove sezone, duplo više od protivnika i prednost bez većih problema uspjeli sačuvati sve do kraja utakmice.

"Mislim da smo obrambeno odigrali sjajno, posebno u drugoj četvrtini i to nam je omogućilo da trčimo i postižemo lakše poene", rekao je nakon susreta Marc Gasol koji je susret zaključio s 12 poena i deset skokova. Memphis je do pobjede predvodio Tyreke Evans s 27 koševa, dok je Wayne Selden dodao 17 poena i šest asistencija.

Bez poena za 20 minuta, u dresu Phoenixa, ostao je Dragan Bender (0/2 za dva), pritom skupivši dva skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu. Najučinkovitiji je kod Sunsa bio T.J. Warren s 24 poena i sedam skokova, dok je Josh Jackson dodao 20 koševa i osam skokova.

Boston Celticsi uspjeli su doći do tek druge pobjede u posljednjih sedam utakmica, a današnja je stigla na gostovanju kod Denver Nuggetsa. U vrlo zanimljivom susretu gosti su slavili s minimalnih 111:110, iako je sam kraj dvoboja mogao biti i drugačiji.

20 koševa prednosti imali su Celticsi u drugoj četvrtini (51:31), no do ulaska u posljednjih 12 minuta prokockali su sve. Denver se uspio vratiti u utakmicu i prijeći u vodstvo, a nije se predavao niti kada je zaostajao šest razlike dvije minute prije kraja. Ipak, do pobjede nije uspio doći.

Uspjeli su Nuggetsi poravnati rezultat na 108:108 43 sekunde prije kraja, no na drugoj strani tricom je uzvratio Jaylen Brown. Zaostatak je smanjio Jamal Murray, a Kyrie Irving, koji je ubacio deset koševa u posljednjoj četvrtini, na drugoj nije bio precizan. Međutim, Will Barton promašio je dalekometnu tricu, Torrey Craig uspio je pogoditi nakon skoka u napadu, no vrijeme je već bilo isteklo.

Irving je prevodio Boston Celticse do pobjede s 27 poena i šest asistencija, Jayson Tatum dodao je 20 koševa i šest skokova, a Marcus Morris 14 poena.

Najbolji je kod Nuggetsa bio Nikola Jokić s 24 poena, 11 skokova i pet asistencija, Trey Lyles dodao je 20 koševa i sedam skokova, a Will Barton 19 koševa, sedam skokova i sedam asistencija.

NBA:
Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 107:95
Indiana Pacers - Charlotte Hornets 105:96
Atlanta Hawks - Minnesota Timberwolves 105:100 (Kent Bazemore 22p / Jimmy Butler 24p, 7sk)
Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 120:109
Dallas Mavericks - Miami Heat 88:95 (Harrison Barnes 20p / Hassan Whiteside 25p, 14sk)
Denver Nuggets - Boston Celtics 110:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!