Rukomet

Lino Červar izvršio i četvrtu izmjenu, vratio se Mirko Alilović

Branimir Korać • petak, 19.01.2018.
Lino Červar izvršio i četvrtu izmjenu, vratio se Mirko Alilović
Foto: FaH

Eksperiment s Ivanom Pešićem nije upalio i Lino Červar odlučio je vratiti se na prvotnu zamisao i u susret protiv Norveške krenuti s vratarskim dvojcem Ivan Stevanović - Mirko Alilović...

Po dvije obrane u susretima sa Švedskom i Bjelorusijom nisu uvjerile Linu Červara da ostavi Ivana Pešića na vratima i protiv Norveške te se hrvatski izbornik vraća Mirku Aliloviću.

Potvrđeno je kako će Alilović ući kao četvrta zamjena, Pešić ide na tribine, a Červar pokušava rotacijom vratara probuditi čuvare mreže i izazvati njihovu pozitivnu reakciju.

Pešić je krenuo u susret protiv Bjelorusije i skupio dvije obrane od osam upućenih udaraca, možda je mogao dobiti koju minutu više, ali nekako se naziralo već u tom susretu kako nema veliko povjerenje s klupe i sve je ukazivalo na to da će doći do ove promjene.

Alilović je u prva dva susreta skupio ukupno šest obrana što je svega 18 posto, dva posto više od Pešića i osam posto manje od Stevanovića.

Ostaje za vidjeti s kim će Červar krenuti u utakmicu, početak susreta protiv Norveške mogao bi biti ključan jer svako rano odvajanje protivnika predstavljalo bi ogroman problem jer Norveška nije reprezentacija koju je lako uhvatiti kada se rastrči i ima prednost.

Ovo je četvrta izmjena u hrvatskoj reprezentaciji, prva je bila ona Buntić za ozlijeđenog Duvnjaka, zatim je Pešić zamijenio Alilovića da bi uoči Bjelorusije Marino Marić zamijenio Buntića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!