Nogomet

Postignut dogovor: Zlatko Dalić vodi Hrvatsku u Rusiji!

hns.family • utorak, 14.11.2017.
Postignut dogovor: Zlatko Dalić vodi Hrvatsku u Rusiji!
Foto: FaH

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sastao se danas sa Zlatkom Dalićem te je dogovoren nastavak suradnje Saveza s izbornikom koji je odveo hrvatsku reprezentaciju na FIFA Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i izbornik A reprezentacije Zlatko Dalić dogovorili su se oko uvjeta daljnje suradnje na sastanku održanom u sjedištu Saveza pa će tako Dalić povesti hrvatsku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Podsjetimo, Dalić je preuzeo reprezentaciju nakon remija protiv Finske te je pobjedom protiv Ukrajine osigurao dodatne kvalifikacije, u kojima su Vatreni s ukupnih 4:1 slavili protiv Grčke i tako izborili deseto veliko natjecanje od samostalnosti.

"Zlatko Dalić apsolutno je opravdao naše povjerenje na utakmicama protiv Ukrajine i Grčke i tako potvrdio ispravan odabir nakon Finske. Kao što smo se brzo dogovorili kada smo se prvi puta čuli, tako smo i sada vrlo lako postigli dogovor, što svjedoči da imamo zajednički interes, a to je uspjeh hrvatske reprezentacije. Izborniku čestitam na onome što je odradio u kratkom roku, pokazao je da zaslužuje klupu hrvatske reprezentacije. Zlatku i reprezentaciji osigurat ćemo maksimalne uvjete uoči Rusije kako bismo tamo mogli ostvariti što bolji rezultat", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Ponosan sam na ovo što smo napravili u posljednje tri utakmice jer je plasman na Svjetsko prvenstvo od velikog značaja za cijeli hrvatski nogomet. Rekao sam da ćemo lako postići dogovor što se danas i potvrdilo. Zahvaljujem predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru Saveza na povjerenju, a svima mogu obećati da ću i dalje davati svoj maksimum kako bi reprezentacija igrala na što višoj razini, kao što i priliči kvaliteti igrača koje imamo u svojim redovima", dodao je izbornik Zlatko Dalić.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza verificirat će ovaj dogovor na sjednici idućega tjedna, nakon čega će biti potpisan ugovor o suradnji.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2017. u 08:34
    Dalić je zaslužio dobiti priliku povesti reprezentaciju na SP. Treba pokušati odigrati što više prijateljskih utakmica kako bi se testiralo kandidate koji su na vagi. Ono tipa, reprezentacija protiv selekcije HNL-a... Čovjek ima dovoljno trenersko iskustvo, još uvijek se razvija i uči i može samo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.11.2017. u 12:31
    dobar izbog, neka samo složi svoj stožer po volji
    Obrisan korisnik
  • vjesu14.11.2017. u 20:32
    Pa dobro, ja mislim da nema nikakve sanse da Ladic ne bude u stozeru. Sve ostalo bi bila komedija. Ja se iskreno nadam da je Dalic dugorocno rjesenje i da ce dobit odrijesene ruke jer pogledajmo najuspjesnije nacije u zadnjih deset godina Spanjolce i Nijemce...treneri su im (bili) najveca konstanta.
    vjesu
  • vlajan14.11.2017. u 18:17
    Nakon Finske moglo se govoriti o više imena za izbornika, jedino Dalić se usudio staviti sve na kocku. Nakon Ukrajine i Grčke jedini mogući izbor je Dalić. Nakon Rusije - ili će Dalić čvrtsto zasjesti u izborničku stolicu (vjerujem i želim) ili će biti aktualna brojna imena ....
    vlajan
  • Byserabya14.11.2017. u 17:12
    Zlatko Dalić, što je s Draženom Ladićem?Izbornik koji zbori poput tebe da je apsolutno samostalan, mora ponuditi navijačkom puku ovaj odgovor.
    Byserabya