Nogomet

"Morate poštovati Paragvaj": Dunga za ispadanje Brazila krivi virozu, Robinho "htio pucati"

Borna Rupnik • nedjelja, 28.06.2015.
"Morate poštovati Paragvaj": Dunga za ispadanje Brazila krivi virozu, Robinho "htio pucati"
Foto: EPA

Paragvaj je drugi puta uzastopce izbacio Brazil s Copa Americe, oba puta s bijele točke. Dok je izbornik Diaz hvalio svoje igrače, junak Gonzalez saznao je tužnu vijest, a Dunga objašnjavao zdravstvene poteškoće svojih nogometaša.

Paragvajski izbornik Ramon Diaz bio je vrlo ponosan na još jednu dobru predstavu svojih igrača protiv favoriziranih suparnika. U četvrtfinalu Copa Americe pao je Brazil, nakon 1:1 u 90 minuta i izvođenja jedanaesteraca.

"Ovo je veliki, važan korak za Paragvaj. Sada ćemo nastaviti vjerovati u svoj projekt. Igrali smo protiv Argentine, Urugvaja i Paragvaja i nitko nas nije uspio pobijediti. Morate poštovati Paragvaj, igrači su pokazali za što su sposobni", rekao je.

Tragedija Derlisa Gonzaleza

Paragvajski junak Derlis Gonzalez, koji je zabio s bijele točke za 1:1, a zatim i odlučujući jedanaesterac u raspucavanju, saznao je poslije utakmice da mu je stric umro od srčanog zastoja za vrijeme susreta. "Napustio me zato što sam mu priuštio toliko radosti i sreće. Ne mogu vjerovati. Zašto?", pita se Gonzalez.

U polufinalu će Paragvajci ponovno odmjeriti snage s Argentincima, a po drugi je put zaredom među četiri najbolja sastava Copa Americe, pri čemu je 2011. godine igrao i finale.

"Argentina je najbolja reprezentacija na svijetu. Dobro je poznamo i nemamo vremena za uživanje u pobjedi nad Brazilom. Na kraju utakmice čak smo i pritisnuli Brazil, mogli smo zabiti i drugi, a na kraju smo imali više sreće za prolaz dalje", dodao je Diaz.

Jedini brazilski strijelac na utakmici, Robinho, izašao je u 87. minuti i nije mogao sudjelovati u raspucavanju.

"Htio sam pucati, obično sam na raspolaganju za jedanaesterce. No, poštujem trenerovu odluku i moramo se suočiti sa stvarnošću. Brazil se mora popraviti jer smo imali priliku, a uz dužno poštovanje, Paragvaj nije među najboljim reprezentacijama. Na kraju smo primili glup gol za izjednačenje", rekao je nogometaš Santosa.

Dungin Brazil nizao je prijateljske pobjede poslije Svjetskog prvenstva, no na velikom je natjecanju opet podbacio.

"Znam da to nije isprika, ali 15 naših igrača mučila je viroza ovog tjedna. Morali smo ograničiti treninge, imali smo problema s glavoboljama, bolovima u leđima, povraćanjem i slabošću. Neki su to osjetili više, neki manje, ali morali smo se nekako oporavljati. Willianu je bilo slabo već na poluvremenu, a Robinhu pri kraju utakmice", objašnjavao je izbornik.

"Do samog smo kraja pokušavali pobijediti, kao i neutralizirati paragvajski plan s visokim loptama. Imali smo dobrih faza u utakmici, ali na kraju nam je nedostajalo brzine", smatra Dunga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis28.06.2015. u 16:51
    robinho, uz dužno poštovanje, ali brazil je kurac od reprezentacije i trebao vas je pragvaj nakantati, ONI su primili glup gol, a ne vi, lapane.
    cameosis
  • Lovro-ZG28.06.2015. u 16:05
    Paragvaj je igrao protiv Paragvaja? :D
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik28.06.2015. u 12:48
    @ vjesuApsolutno se slazem sa vasim osvrtom na Brazil i nacin kuda ide njihov nogomet. Brazil je davno izgubio svoj nogometni identitet ciju igru smo obozavali gledati, igra koja se zvala "jogo bonito".Ja sam iz generacije koja je gledala brazilske umjetnike na terenu kao sto su prije svih bili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • vjesu28.06.2015. u 11:45
    Sad se moze raspravljati o tome je li dunga pozvao najbolje sto brazil momentalno ima. hulk, jo, paulinho, ramires...neki drugi trener bi ih pozvao iako da budemo realni nakon onakvog SPa prosle godine se nijedan ne moze pozaliti sto nije pozvan. oscar ili luiz gustavo su ozljedeni a neymar se sam... [više na forumu]
    vjesu