Košarka

Repeša: "Moramo biti oprezni i strpljivi s Tomasom i Baraćem i obojica će biti jako korisni"

Branimir Korać • srijeda, 07.01.2015.
Repeša: "Moramo biti oprezni i strpljivi s Tomasom i Baraćem i obojica će biti jako korisni"
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite nakon ispadanja iz Eurolige, put nastavljaju u Eurokupu. Prvi protivnik bit će im Zaragoza, momčad s kojom su igrali prošle sezone u istom ovom natjecanju...

Euroliga je bila prevelik zalogaj i Cedevita prelazi u natjecanje po mjeri - Eurokup. Skupina sa Zaragozom, rimskim Virtusom i Volgogradom je prilično zanimljiva i otvorena te svaka od ove momčadi vidi svoju priliku za prolazak. Prvi protivnik bit će Španjolci koji u dobroj formi dolaze u Zagreb.

"Zaragoza je dobro izbalansirana momčad, puno iskusnija od nas i u dobroj formi. Malo me to brine jer je u zadnjih deset dana upisala pobjede protiv Unicaje i Laboral Kutxe, ali mi igramo doma i svjesni smo da u skupini sa šest utakmica nemamo pravo na krivi korak", rekao je Jasmin Repeša, a prenosi Cedevitina stranica.

Zaragoza nije previše mijenjala momčad u odnosu na prošlu sezonu kada je Cedevita upisala pobjedu u Španjolskoj, no izgubila u Zagrebu ubačajem Damjana Rudeža u samoj završnici susreta. U ovom susretu Repeša još uvijek neće računati na tek pridošlog Stanka Baraća dok bi povratnik Marko Tomas mogao biti u sastavu.

"S obojicom moramo biti strpljivi i oprezni da ponovno budu potpuno spremni. Iskustvo i kvalitetu imaju i sigurno mogu dati momčadi veliki doprinos da bude još bolja. No nećemo ih forsirati i dobit će pravu priliku tek kada budu sto posto spremni", dodaje Repeša.

Fran Pilepić dobro poznaje Zaragozu jer je protiv nje prošle sezone igrao u Ligi Endesi u dresu Bilbaa. Općenito smatra da je Eurokup vrlo kvalitetno natjecanje s nizom odličnih momčadi.

"Poznajem Zaragozu, riječ je o momčadi koja je stalno u vrhu Lige Endese i u zadnjih nekoliko sezona izborila je doigravanje što potvrđuje kvalitetu. Općenito kvaliteta Eurokupa je vrlo visoka, tu su neke momčadi koje mogu bez problema igrati Euroligu, a sada su se i priključile i one koje su igrale najjače natjecanje. Želja mi je nastaviti igrati kao što sam igrao u Euroligi i nadam se da ćemo proći u osminu finala", tvrdi Pilepić.

Susret između Cedevite i CAI Zaragoze igra se večeras od 18:15 sati u Domu Dražena Petrovića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!