Nogomet

Moyes ne želi pasti na još jednom ispitu, Borussia potvrđuje prolaz

Branimir Korać • srijeda, 19.03.2014.
Moyes ne želi pasti na još jednom ispitu, Borussia potvrđuje prolaz
Foto: EPA

Posljednja dva sudionika četvrtfinala Lige prvaka bit će poznata nakon večerašnjih dvoboja u Manchesteru i Dortmundu. Dok je Borussia pred vratima četvrtfinala, na Old Traffordu bit će iznimno zanimljivo...

Manchester United – Olympiakos (0:2)

Uoči uzvratnog dvoboja osmine finala Lige prvaka između Manchester Uniteda i Olympiakosa, o Grcima gotovo nitko niti ne priča. Iako su slavili s 2:0 na svom travnjaku, kao da ne predstavljaju poseban faktor u ovom uzvratu.

Kompletna pozornost usmjerena je prema Manchester Unitedu i Davidu Moyesu, priči o Moyesovoj sudbini i hoće li ostati na klupi Uniteda. Klub je vrlo loše odradio sezonu, menadžer proživljava teške dane, međutim uvjeren je u ostanak na klupi.

“Moj posao je siguran. Nitko iz kluba nije sa mnom razgovarao o bilo kakvim imperativima, imam ugovor na šest godina. Manchester United razmišlja dugoročno, a ne kratkoročno“, tvrdi Moyes.

Hoće li doista biti tako, mogla bi pokazati bliska budućnost. Ukoliko United ne prođe Olympiakos i ukoliko izgubi od Manchester Cityja, strpljenje vlasnika bit će na pravom iskušenju.

Posljednji put Manchester je uspio nadoknaditi zaostatak 2:0 iz prvog susreta još prije 30 godina kada je u uzvratu svladao Barcelonu s 3:0 i pokušat će to napraviti i ove godine protiv Olympiakosa. U prilog mu ide činjenica kako ima stopostotan omjer na svom travnjaku u Ligi prvaka ove sezone, no ostaje pitanje može li se dovoljno podići nakon teškog poraza protiv Liverpoola da bi svladao čvrstog protivnika.

Olympiakos baš i ne uživa na engleskom tlu, sve dosadašnje utakmice u Engleskoj je izgubio i to je gubio nerijetko i s rezultatom koji bi Unitedu osigurao prolaz.

Momčad španjolskog stručnjaka Michela ipak u dobrom raspoloženju dolazi na uzvrat, ima dva gola prednosti, pred sobom uzdrmanog protivnika, a u subotu je proslavila 41. naslov prvaka Grčke domaćom pobjedom 2:0 protiv Panthrakikosa.

“Moji igrači se ničeg ne boje, vjerojatno sam ja uplašeniji od njih. Poznata nam je situacija u Unitedu, ali nas se ona ne tiče. Ne možemo se oslanjati na njihove probleme i nadati se da će prolaz doći sam od sebe. Moramo igrati svoju igru i probati proći dalje“, rekao je Michel.

Španjolac će u ovom susretu moći računati na Javiera Saviolu koji se oporavio od ozljede, ali zbog bolesti u sastavu neće biti Michaela Olaitana. S druge strane Jonny Evans, Chris Smalling, Javier Hernandez i Nani i dalje su ozlijeđeni.

Borussia Dortmund – Zenit (4:2)

Dortmundska Borussia odradila je većinu posla u St. Peterburgu i mirno dočekuje uzvrat. Iako ima prednost iz prvog susreta, iz redova Borussije pozivaju na oprez i maksimalan pristup što i ne čudi jer je isto radio i Carlo Ancelotti koji je u Madrid donio iz Njemačke 6:1 pa kako ne bi i Nijemci nakon rezultata 4:2.

Jasno, Borussia je ogroman favorit i Zenitu treba pravo čudo za prolaz. Iako su u velikom minusu koji pojačava činjenica da su primili četiri pogotka na svom travnjaku i da u Dortmundu moraju postići najmanje tri, još uvijek se nadaju.

“Svi volimo nogomet zato što je u njemu sve moguće. Naravno, nalazimo se u teškoj situaciji, igramo protiv jedne od najboljih momčadi svijeta, ali ako se pokažemo u svom najboljem svjetlu i budemo čvrsti i homogeni, možda se ukaže prilika“, smatra kratkoročno rješenje na klupi Zenita Sergej Semak koji će već dan kasnije klupu prepustiti Andreu Villas-Boasu.

Zenit nikada nije uspio proći nakon minusa u prvoj utakmici i nikada nije u takvoj situaciji bio protiv ovako jakog protivnika.

Jürgen Klopp u ovom dvoboju neće moći računati na Svena Bendera i Marca Reusa dok u Njemačku nisu niti otputovali Christian Ansaldi i Andrej Aršavin što dodatno otežava posao Rusima.

Oba susreta na rasporedu su u standardnom terminu od 20:45.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Bayern1:1Arsenal
Atlético Madrid4:1Milan
Barcelona2:1Manchester City
PSG2:1Bayer Leverkusen
Chelsea2:0Galatasaray
Real Madrid3:1Schalke 04
Manchester United3:0Olympiakos
Borussia D.1:2Zenit

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.03.2014. u 19:32
    Ajmo grci izbacite njegovan nekad top euro klub,nikako ove godine sa igrom nezaslužuju biti tu u rangu Milana su skoro.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2014. u 19:06
    Da izbaci ih Unitede.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2014. u 18:28
    aje Moyes više, pokazi da nisi zaluto na klupu Manchestera
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2014. u 16:58
    idemoooooo 5:1
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2014. u 16:25
    ajmo olympiakos!
    Obrisan korisnik