Ostali sportovi

Seligman u finalu konja s hvataljkama na Svjetskom prvenstvu

Ivor Krapac • utorak, 01.10.2013.
Seligman u finalu konja s hvataljkama na Svjetskom prvenstvu

U belgijskom Antwerpenu u ponedjeljak je započelo Svjetsko prvenstvo u gimnastici, a drugog dana natjecanja, hrvatski predstavnik Robert Seligman saznao je da će nastupiti u finalu konja s hvataljkama. Nakon što je svoju vježbu odradio prvog dana, 27-godišnji Osječanin završio je kvalifikacije na ukupno četvrtom mjestu. Preostali hrvatski aduti nisu bili jednako uspješni...

Robert Seligman pobrinuo se za dobre vijesti na početku gimnastičkog Svjetskog prvenstva u Antwerpenu. U ponedjeljak, prvog dana SP-a u Belgiji, 27-godišnji Osječanin odlično je odradio svoju vježbu na konju s hvataljkama, s ocjenom 15,500, a nakon što su u utorak svoj dio posla obavile sve skupine kvalifikacija, Seligman je u finale ušao s ukupno četvrtog mjesta.

Najbolju ocjenu u kvalifikacijama imao je Talijan Alberto Busnari (15,633), a u borbi za finale bio je i Filip Ude, kojega je koštao pad na saskoku. Zbog te pogreške, vlasnik srebra na konju s hvataljkama s Olimpijskih igara 2008. u Pekingu dobio je ocjenu 13,766 i završio na 51. mjestu, nedovoljno dobrom za nastup u finalu. Renato Prpić zauzeo je 74. mjesto, uz ocjenu 12,966.

Finale će biti održano u subotu.

Uz Seligmana, Udea i Prpića, u kvalifikacijama su bila u akciji još trojica hrvatskih aduta, bez proboja u finalni okršaj. Marijo Možnik je na preči završio na 15. mjestu (ocjena 14,766), Tomislav Marković je na parteru bio 21. (14,833), a Andrej Korosteljev je u istoj disciplini zauzeo 39. poziciju (14,400).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 15:02
    Nikako da se svi naši skoncentriraju na tim velikim natjecanjima. Svaki put jedan iskoči, a ostali zakažu, nekad Ude, nekad Seligman, a nekad samo Možnik uđe u finale. Robertu sretno u finalu, nadam se da će biti smiren i da će vježbu odraditi na najbolji mogući način, dosad je imao puno pehova i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 14:17
    Sretno u finalu!
    Obrisan korisnik