Automoto

Yvan Muller peti put zaredom najbrži u kvalifikacijama, aktualni prvak starta sa začelja

Igor Šestak • nedjelja, 04.08.2013.
Yvan Muller peti put zaredom najbrži u kvalifikacijama, aktualni prvak starta sa začelja

Francuski vozač Yvan Muller dominirao je još jednim kvalifikacijama u Svjetskom prvenstvu turističkih automobila. Na stazi Autodromo Termas de Rio Hondo u subotu je bio daleko najbrži vozač i osigurao svoj petu uzastopnu najbolju startnu poziciju. Iz prvog startnog reda u nedjeljnu će utrku krenuti i James Nash, dok su drugi osigurali Hondini vozači Norbert Michelisz i Gabriele Tarquini.

Osmo natjecanje Svjetskog prvenstva turističkih automobila održava se ovoga vikenda u Argentini na stazi Autodromo Termas de Rio Hondo. Ovo se natjecanje po prvi put održava na toj stazi, a u subotu su održane kvalifikacije. Nova staza u kalendaru nije spriječila Yvana Mullera da se još jednom dokaže kao apsolutni vladar ove serije i osvoji peti uzastopni pole position.

U finalnom dijelu kvalifikacija Muller je krug u svom Chevroletu prošao u vremenu 1:47,920 i za pola sekunde nadmašio momčadskog kolegu Toma Chiltona. Drugi startni red osigurali su Hondini vozači Norbert Michelisz i Gabriele Tarquini, a treći Chevroletovi aduti Pepe Oriola i Alex MacDowall.

Thiago Monteiro u Hondi osvojio je sedmo mjesto, ali će startati sa začelja poretka zbog promjene motora, baš kao i aktualni prvak Robert Huff u SEAT-u. On se kvalificirao na 14. mjesto, no bodove će morati tražiti probijanjem iz posljednjeg startnog reda.

Pod kaznom je i Hugo Valente koji je na 11. mjestu bio najbolje plasirani predstavnik SEAT-a. Zbog ignoriranja žutih zastava na prošloj utrci u Portu startat će s 21. pozicije.

Bitka za najviše pozicije očito će se voditi između Hondi i Chevroleta, budući da je najbolji vozač BMW-a bio domaći predstavnik Jose Maria Lopez na desetom mjestu, dok će najbolji SEAT-ov predstavnik nakon kazne za Valentea biti Marc Basseng koji je u kvalifikacijama osvojio tek 13. mjesto.

Nedjeljne utrke na rasporedu su u 19:20 i 21:20 po hrvatskom vremenu.

WTCC, Termas de Rio Hondo, rezultati kvalifikacija:
1. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) 1:47,920
2. Tom Chilton (VBR/Chevrolet) 1:48,423
3. Norbert Michelisz (MAĐ/Honda) 1:48,855
4. Gabriele Tarquini (ITA/Honda) 1:48,919
5. Pepe Oriola (ŠPA/Chevrolet) 1:48,979
6. Alex MacDowall (VBR/Chevrolet) 1:49,039
7. Thiago Monteiro (POR/Honda) 1:49,177*
8. James Nash (VBR/Chevrolet) 1:49,236
9. Michel Nykjaer (DAN/Chevrolet) 1:49,406
10. Jose Maria Lopez (ARG/BMW) 1:49,674
* kazna od deset startnih pozicija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!