Nogomet

Video: Lyon se namučio s Grasshoppersom, Viktoria Plzen najbliže prolazu

Branimir Korać • srijeda, 31.07.2013.
Video: Lyon se namučio s Grasshoppersom, Viktoria Plzen najbliže prolazu
Foto: EPA

Osim dvoboja Dinama i Šerifa, odigrano je još devet susreta trećeg pretkola Lige prvaka. Visoke pobjede upisali su Šahter, Steaua, Viktoria Plzen i Metalist dok se najotvorenijim uoči uzvrata čini dvoboj Basela i Maccabija...

Kazahstanski Šahter nalazi se pred vratima prolaza u četvrto pretkolo Lige prvaka i najvećeg uspjeha u povijesti kazahstanskog klupskog nogometa. U prvom susretu trećeg pretkola na svom travnjaku je potpuno nadigrao albanski Skenderbeu i slavio s 3:0. Aldin Džidić, Roman Murtazajev i Sergei Hižničenko bili su strijelci za Šahter, a u gostujućem sastavu Marko Radas je odradio svih 90 minuta, Željko Tomić je izašao u 72. minuti dok je Pejo Pejić igru napustio u 46. minuti.

Bečka Austria pod vodstvom Nenada Bjelice s minimalnih 1:0 svladala je islandski Hafnarfjördur. Bečani su bili značajno bolji protivnik protiv defenzivno orijentiranih Islanđana, ali postigli su samo jedan pogodak. On je stigao u 25. minuti kada je Alexander Grünwald obavio glavninu posla, pronašao na drugoj vratnici Daniela Royera koji je pogodio za pobjedu. Sredinom drugog dijela Bečani su mogli i do drugog pogotka, ali pokušaj Tomaša Juna zaustavila je vratnica.

Steaua je neugodno gostovanje u Tbilisiju odradila na najbolji mogući način i upisala je pobjedu 2:0. U drugom dijelu Dinamo je kod 0:0 imao kazneni udarac, međutim šut Xisca je obranio vratar Tatarusanu nakon čega je Steaua zahvaljujući golovima mladog Gabriela Iancua koji je u igru ušao na poluvremenu umjesto Stanciua.

Viktoria je praktički osigurala prolaz već u prvom susretu svladavši u Estoniji Nomme Kalju s visokih 4:0. Česi imaju uzvrat na svojem stadionu i bilo bi više od senzacije da uspiju ispustiti ovu prednost. Marian Čišovsky je bio čovjek odluke, tri puta je slao Teleša po loptu u mrežu, a jedan pogodak dodao je Michal Duriš.

Dobru utakmicu odradio je Basel iako je stigao tek do minimalne pobjede 1:0 protiv Maccabija iz Tel Aviva. Švicarci su dominirali utakmicom, međutim samo jednom su pogodili mrežu Juana Pabla i to je pošlo za nogom Valentinu Stockeru u 39. minuti. Najveću priliku za Maccabi propustio je Rade Prica koji je na ulasku u posljednjih 20 minuta pogodio gredu.

1:0 je izborio i Zenit, ali na gostovanju kod Nordsjallanda u čijem su se sastavu od prve minute našli Ivan Runje i Mario Tičinović. Runje je odradio svih 90 minuta dok je Tičinovića u 77. minuti zamijenio Kim Aabech. Trenutak odluke dogodio se u 49. minuti kada je Andrej Keržakov donio pobjedu gostima, nakon što je ušao u igru na poluvremenu.

Prednost s gostovanja odnosi i Metalist koji je u prvoj utakmici bio bolji od PAOK-a s 2:0. Prvi gol postignut je u 43. minuti iz kaznenog udarca nakon što je Miguel Victor igrao rukom u svom šesnaestercu. Siguran izvođač bio je Marko Dević. isti igrač postavio je i konačnih 2:0 u 72. minuti iskoristivši pogrešku domaćeg vratara Jacoba.

Do očekivane pobjede stigao je PSV na svom travnjaku protiv Waregema, a gosti mogu biti sretni što su izgubili tek 2:0. Osim dva postignuta pogotka, PSV je i četiri puta pogađao okvir gola i trebao je slaviti i s osjetnijom prednosti. Do 61. minute domaćin je lomio otpor Waregema, a onda je Memphis Depay udarcem s 30 metara doveo PSV u vodstvo. Konačnih 2:0 postavio je Jurgen Locadia u 75. minuti.

Lyon je imao priličnih problema s Grasshoppersom, ali je na kraju ipak slavio 1:0. Švicarci su u prvih pola sata dva puta gađali vratnicu, no u drugom dijelu Lyon je stigao do vrijednog pogotka uoči uzvrata. Strijelac je bio Milan Biševac glavom u 64. minuti susreta.

Liga prvaka, treće pretkolo, prve utakmice:
Šahter Karagandi - Skenderbeu 3:0
Austria Beč - Hafnarfjördur 1:0
Dinamo Tbilisi - Steaua 0:2
Nomme Kalju - Viktoria Plzen 0:4
Basel - Maccabi Tel Aviv 1:0
Nordsjalland - Zenit 0:1
PAOK - Metalist 0:2
PSV - Waregem 2:0
Lyon - Grasshoppers 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zovche31.07.2013. u 13:10
    Svejedno je tko prosao, dinamo nece biti nositelj iduci krug... ali moraju prvo i oni sami proci
    zovche
  • ivos31.07.2013. u 11:38
    ovo nije dobro za Dinamo, svi favoriti prolaze
    ivos