Nogomet

Jurčić uoči uzvrata protiv Fole: "Neće biti toliko promjena kao protiv Zadra"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 22.07.2013.
Jurčić uoči uzvrata protiv Fole: "Neće biti toliko promjena kao protiv Zadra"
Foto: FaH

Zagrebački Dinamo u utorak će pokušati još jednom pobjedom začiniti već praktički osigurani prolazak u treće pretkolo Lige prvaka. Dinamo je prošlog tjedna u Luksemburgu u prvoj utakmici drugog pretkola s 5:0 nadjačao Folu Esch, a u najavi uzvrata, Krunoslav Jurčić kazao je da bi mu bilo drago kada bi gosti u Zagreb došli sa željom za igrom, a ne samo obranom...

Kao i ostali hrvatski predstavnici u Europi, i zagrebački Dinamo ušao je u ritam s dvije utakmice svakoga tjedna. Nakon što je prošlotjedni učinak bio maksimalan, s gostujućom pobjedom nad Folom Esch i domaćim uspjehom protiv Zadra, prvi naredni izazov za momčad Krunoslava Jurčića bit će uzvrat protiv luksemburškog prvaka. Dinamo je u prvoj utakmici slavio s 5:0 i time praktički osigurao prolazak u treće pretkolo Lige prvaka, a najavljući uzvratni susret, Jurčić je kazao da neće biti toliko kombiniranja sa sastavom kao što je bio slučaj za ogled sa Zadrom.

"Naravno da utakmicu promatramo kroz rezultat iz prve utakmice, u kojoj smo ostvarili uvjerljivu pobjedu. Zbog toga ovu utakmicu stavljamo u kontekst sezone i utakmica koje slijede", opisao je Jurčić u najavi nastupa u utorak, a prenijela je Dinamova službena internetska stranica: "Neće biti toliko promjena kao protiv Zadra jer se dižemo u natjecateljskoj formi, a to se može napraviti samo preko utakmica."

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

Među onima koji će biti u akciji u novom susretu s Folom, Jurčić je kazao da će svoju priliku dobiti i Ante Rukavina, koji se oporavio od ozljede i vratio treninzima. Po trenerovoj najavi, Rukavina vjerojatno neće igrati otpočetka, ali imat će minutažu tijekom utakmice.

Krunoslav Jurčić nada se da će pristup gostiju iz Luksemburga u uzvratu biti drugačiji nego u prvoj utakmici. "Gledao sam tri utakmice Fole i vidio momčad koja zna i voli igrati nogomet. Fola igra nogomet, posebno u veznoj liniji gdje su igrači koji znaju igrati i ja bih volio da oni sutra igraju nogomet. Ako bude bunker kao u prvoj utakmici onda će to opet biti njegovo 'probijanje' i pitanje kada ćemo ga probiti", opisao je Dinamov trener, dodajući da će u utorak u pripremi terena biti i njegovo polijevanje, kako bi lopta išla brže nego prošlog tjedna u Luksemburgu.

Jurčić se ukratko dotaknuo i druge utakmice koju će njegova momčad igrati ovog tjedna, u nedjelju na Kantridi protiv Rijeke, u trećem kolu MAXtv Prve lige. Dinamo će dva dana kasnije biti u akciji u prvom susretu trećeg pretkola Lige prvaka, što se treneru nije svidjelo.

"O mogućoj zamjena domaćinstva naši protivnici nisu htjeli niti razgovarati tako da se ništa nije moglo dogovoriti. Naravno da nam to jako smeta jer nije normalno igrati nakon dva dana niti to ima igdje u Europi", istaknuo je Jurčić, a prenio je gnkdinamo.hr: "Iskreno, mislio sam da nećemo morati raspravljati o ovome jer sam vjerovao da je cilj našeg saveza uspjeh klubova u Europi, ali sada nema smisla previše pričati o tome. Kažem, nama je glavna utakmica Lige prvaka, a ne ona protiv Rijeke."

Dinamov uzvrat protiv Fole Esch na rasporedu je u utorak s početkom u 20:45 sati u ovog tjedna vrlo vrućem Zagrebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bubici23.07.2013. u 08:12
    Pa onda je vrijeme da Lokosi igraju na svom stadionu.
    bubici
  • Obrisan korisnik22.07.2013. u 19:41
    stvar je u tome da lokomotiva ako prođe dinamo minsk igra u četvrtak u maksimiru protiv trabzona/derry cityja, a po uefi mora proći barem 48 sati između dvije utakmice u europi na istom stadionu. znači niti ne mogu tražiti da igraju u srijedu jer će biti samo 24 sata do lokomotivine utakmice. zato... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Rege22.07.2013. u 19:23
    "O mogućoj zamjena domaćinstva naši protivnici nisu htjeli niti razgovarati tako da se ništa nije moglo dogovoriti. Naravno da nam to jako smeta jer nije normalno igrati nakon dva dana niti to ima igdje u Europi"O čemu ovaj lupeta? Pa je l' nije bilo priča da sve što Dinamo treba napraviti je... [više na forumu]
    Rege
  • Obrisan korisnik22.07.2013. u 19:04
    Protiv Rijeke s drugom postavom i to je to. Eventualni poraz protiv Rijeke može se ispraviti kroz sezonu, ali kiks u trećem pretkolu ne može.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.07.2013. u 19:02
    ni nesmije puno šarati pobjedničkom ekipom-jer za čas može doći do krive procjene a to ipak nije neznam koliko velik broj kvalitetnog igračkog kadra
    Obrisan korisnik