Automoto

Citroen i Sebastien Loeb od 2014. u Svjetskom prvenstvu turističkih automobila

Igor Šestak • utorak, 25.06.2013.
Citroen i Sebastien Loeb od 2014. u Svjetskom prvenstvu turističkih automobila
Foto: EPA

Svjetsko prvenstvo turističkih automobila (WTCC) od iduće će godine biti bogatije za još jednu momčad. Francuski Citroen objavio je u utorak kako će se 2014. godine uključiti u natjecanje sa svojom tvorničkom momčadi te da će dio tima biti i deveterostruki svjetski prvak u reliju Sebastien Loeb.

Suradnja Citroena i Sebastiena Loeba pokazala se izrazito uspješnom u svijetu relija. Rezultirala je s devet vozačkih naslova za francuskog vozača i osam konstruktorskih naslova za francusku momčad, a od 2014. uspjehe će tražiti na utrkama Svjetskog prvenstva turističkih automobila, popularnog WTCC-a.

"Ispisat ćemo novu stranicu u bogatoj povijesti Citroena i to je za mene ostvarenje sna. Jedva čekam izlazak na stazu s novim automobilom i početak testiranja", izjavio je 39-godišnji Loeb kojeg je novi projekt evidentno silno zainteresirao.

Francuz je ove sezone odlučio nastupiti na četiri relija Svjetskog prvenstva, isprobao je i neka druga natjecanja, a čini se kako će se u 2014. skrasiti u WTCC-u. "Iskoristio sam ovu za mene tranzicijsku godinu kako bih isprobao različite oblike natjecanja i popravio svoje sposobnosti u utrkivanju na kružnim stazama. Ne očekujem da ću odmah pobjeđivati, ali želim doći do tog nivoa", dodao je Francuz.

O ulasku u Svjetsko prvenstvo turističkih automobila šef Citroenove momčadi Yves Matton je rekao: "Moći ćemo iskoristiti veliki broj dijelova koje smo koristili na našem reli automobilu DS3. Već smo započeli s radom u našem tehničkom centru u Versaillesu, a u idućim tjednima očekujemo korak naprijed i izlazak na stazu kako bismo testirali naš novi automobil i pripremili se za 2014."

Sasvim očekivano, ulazak Citroena u WTCC razveselio je i organizatore tog natjecanja jer će zasigurno dovesti nove sponzore, ali i povećati interes za to natjecanje. "Ulazak Citroena i Sebastiena Loeba u naše natjecanje veliki je poticaj za WTCC, koji se nalazi na pragu tehničke evolucije. Uvjereni smo da će nova momčad u kombinaciji s novom generacijom trkaćih automobila dodatno povećati popularnost ovog natjecanja diljem svijeta, izjavio je Marcello Lotti, generalni menadžer WTCC-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoTop temaWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lovro-ZG26.06.2013. u 00:42
    Sad će i tamo rasturat.
    Lovro-ZG