Automoto

WTCC: Muller slavio u prvoj utrci, u drugoj mu pobjedu oduzeo Nykjaer

Josip Piršljin • nedjelja, 09.06.2013.
WTCC: Muller slavio u prvoj utrci, u drugoj mu pobjedu oduzeo Nykjaer

Vodeći vozač u ukupnom poretku World Touring Car Championshipa, Yvan Muller, iskoristio je pole position i slavio u prvoj utrci u Moskvi. I u drugoj je bio blizu pobjede, ali ipak je brži bio Danac Nykjaer.

Priveden je kraju WTCC vikend u Rusiji koja je po prvi put u povijesti ugostila to natjecanje. Na stazi Moscow Raceway u prvoj je utrci pole position imao Yvan Muller i tu je prednost iskoristio na najbolji mogući način. Pobijedio je po četvrti put ove sezone.

Utrku je obilježio veliki sudar u kojem su sudjelovali Charles Ng, Freddy Barth, Stefano D'Aste i Darryl O'Young. Na stazu je morao izaći safety car, no utrka je ubrzo prekinuta. Muller je bio pod snažnim pritiskom Toma Coronela, ali uspio ga je zadržati iza sebe.

Dobar rezultat upisao je Mađar Norbert Michelisz koji se popeo na postolje osvojivši treće mjesto. Iza njega se plasirao aktualni prvak Robert Huff u SEAT-u. Lada je imala velika očekivanja s obzirom da je imala potporu domaće publike, a najbolji plasman imao je James Thompson koji je bio peti.

U drugoj utrci pole je imao Mehdi Bennani. Marokanac je dosta dugo uspijevao ostati na vodećoj poziciji, no sve ga je više pritiskao Michel Nykjaer. Danski je vozač u tome uspio sredinom utrke i na kraju je upisao svoju treću ovosezonsku pobjedu. Novih 18 bodova Muller je uzeo drugim mjestom i još više se učvrstio na čelnoj poziciji u ukupnom poretku.

WTCC, Moskva, 1. utrka:
1. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) - 51:37,955 min
2. Tom Coronel (NIZ/BMW) + 0,511 sek
3. Norbert Michelisz (MAĐ/Honda) + 5,327 sek
4. Robert Huff (VB/SEAT) + 6,685 sek
5. James Thompson (VB/Lada) + 10,549 sek
...

WTCC, Moskva, 2. utrka:
1. Michel Nykjaer (DAN/Chevrolet) - 22:53,698 min
2. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) + 0,379 sek
3. Robert Huff (VB/SEAT) + 6,418 sek
4. Pepe Oriola (ŠPA/SEAT) + 7,494 sek
5. Norbert Michelisz (MAĐ/Honda) + 8,075 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!