Automoto

WTCC: Mulleru pole position na premijernoj utrci u Rusiji

Josip Piršljin • subota, 08.06.2013.
WTCC: Mulleru pole position na premijernoj utrci u Rusiji

U prvoj utrci WTCC-a ikad u Rusiji s prve će startne pozicije krenuti Yvan Muller. Francuz je bio najbrži u kvalifikacijama, a iza njega su se plasirali Tom Coronel i Robert Huff.

Ovog se vikenda World Touring Car Championship preselio u Rusiji. Na novoj stazi pored glavnog grada Moskve u subotu su se vozile kvalifikacije, a ponovno se najbržim i najspretnijim pokazao vodeći u ukupnom poretku Yvan Muller.

Francuski je vozač ostvario najbrži krug s vremenom 1:43,335, a iza njega se plasirao Tom Coronel u BMW-u te će imati priliku ostvariti dobar rezultat na Moscow Racewayu. Rusija po prvi puta ugošćuje ovo natjecanje, a u povijest će se pokušati upisati i aktualni prvak Robert Huff koji je bio treći u SEAT-u.

Tijekom prvog kvalifikacijskog kruga nije bilo kiše, no za vrijeme Q2 se spustila i malo poremetila planove vozačima. Norbert Michelisz se jedva ugurao u drugi kvalifikacijski krug ostvarivši deseto vrijeme, no popravio je svoju vožnju i u nedjelju će u prvoj utrci krenuti s četvrte pozicije.

Drugo najbolje vrijeme za Hondu ostvario je Gabriele Tarquini koji je bio peti, a tek na šestom je mjestu domaća momčad Lada koju predvodi Britanac James Thompson. U prvih deset još su se ugurali Pepe Oriola, Michel Nykjaer i Charles Ng, dok je Mehdi Bennani zahvaljujući desetom mjestu osigurao pole position u drugoj utrci.

WTCC Moskva, kvalifikacije:
1. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) - 1:43,335 min
2. Tom Coronel (NIZ/BMW) + 0,070 sek
3. Robert Huff (VB/SEAT) + 0,131 sek
4. Norbert Michelisz (MAĐ/Honda) + 0,437 sek
5. Gabriele Tarquini (ITA/Honda) + 0,505 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!