Automoto

WTCC: Nykjaer slavio u prvoj austrijskoj utrci, premijerna pobjeda Nasha

Josip Piršljin • nedjelja, 19.05.2013.
WTCC: Nykjaer slavio u prvoj austrijskoj utrci, premijerna pobjeda Nasha

Do neočekivanih pobjeda na utrkama WTCC-a u Austriji došli su Michel Nykjaer i James Nash u Chevroletima. Iskoristili su bitno izmijenjenu startnu listu zbog kazni i odnijeli bodove na stazi Salzburgring.

Michel Nykjaer je uoči prve utrke World Touring Car Championshipa neočekivano došao do pole positiona nakon što je FIA kaznila veći broj vozača zbog slipstreaminga u kvalifikacijama voženim u subotu. Danac je iskoristio svoju poziciju i u Salzburgu je došao do pobjede.

Iza njega se plasirao James Nash, a na podiju je završio i Yvan Muller u još jednom Chevroletu. Francuz je trebao krenuti prvi, ali vodstvo natjecanja kaznilo ga je s 12 pozicija unatrag, tako da na kraju može itekako biti zadovoljan plasmanom. Aktualni prvak Robert Huff završio je tek na osmom mjestu, a odlično je vozio Mehdi Bennani koji je na kraju bio četvrti.

U drugoj utrci s polea je krenuo Nash iz momčadi Bamboo Chevroleta. Britanac je na najbolji mogući način iskoristio svoju prednost i upisao je svoju premijernu pobjedu u Svjetskom prvenstvu turističkih automobila. Muller je još jednom bio vrlo dobar, zauzeo je drugo mjesto te će iz Austrije otići s 33 boda i ostati na vodećoj poziciji u ukupnom poretku.

Na podij se popeo i Mađar Norbert Michelisz koji je za Mullerom zaostao otprilike pola sekunde. Honda je zauzela i četvrtu poziciju, Tiago Monteiro je dobro vozio, a pobjednik prve utrke Nykjaer bio je peti. Huff je u drugoj utrci još više pokvario dojam iz prve, bio je deveti. Utrku nije završio Tom Chilton iz momčadi RML Chevroleta.

Salzburgring, 1. utrka:
1. Michel Nykjaer (DAN/Chevrolet) - 17:41,335 min
2. James Nash (VB/Chevrolet) + 0,298 sek
3. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) + 0,645 sek
4. Mehdi Bennani (MAR/BMW) + 1,586 sek
5. Alex MacDowall (VB/Chevrolet) + 4,374 sek
...

Salzburgring, 2. utrka:
1. James Nash (VB/Chevrolet) - 17:36,853 min
2. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) + 1,438 sek
3. Norbert Michelisz (MAĐ/Honda) + 1,818 sek
4. Tiago Monteiro (POR/Honda) + 3,438 sek
5. Michel Nykjaer (DAN/Chevrolet) + 4,064 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!