Nogomet

Juniorski Kup ponovno u vitrini Dinama, Špehar zabio 'svojim' Osječanima

Damir Žbulj • srijeda, 08.05.2013.
Juniorski Kup ponovno u vitrini Dinama, Špehar zabio 'svojim' Osječanima
Foto: Bruno Karadža

U reprizi prošlogodišnjeg finala s Maksimira, nogometaši Dinama na Poljudu su obranili naslov u Kupu za juniore svladavši Osijek rezultatom 2:0. Momci koje vodi Igor Cvitanović postigli su po pogodak u svakom poluvremenu, a strijelci su bili Marko Alvir te bivši osječki napadački 'dragulj' Dino Špehar...

Dinamo - Osijek 2:0 (1:0)

Finale Hrvatskog nogometnog kupa, juniori
Split, stadion Poljud

Suci: Duje Strukan (Split); Goran Perica (Šibenik), Hrvoje Radić (Split), Željko Frković (Gospić)

Strijelci: 1:0 Alvir (24'), 2:0 Špehar (57')

Dinamo: Mikulić – F. Leko (Tolić 84'), Bartolec, Prenga, Capan – Biljan, Pejić, T. Halilović (Cvrk 58'), Alvir (Vujica 89') – Špehar (Nuriši 75'), Kolar (L. Leko 46')

Osijek: Malenica - Lukić, Ugarković (Grgić 53'), Arsenić, Pavić (Marinčić 77') - Šimunec (Sabljić 86'), Kovačić (Ravlić 86'), Mišić, Balentović - Dugandžić (Grafina 53'), Mandić.

Juniori Dinama obranili su titulu u Hrvatskom nogometnom kupu u njihovoj dobnoj kategoriji, svladavši Osijek možda i jednostavnije nego što se to moglo očekivati. Bijelo-plavi su kao vodeća momčad juniorskog prvenstva ušli u susret željni sportske osvete za prošlogodišnji finalni poraz na Maksimiru, ali niti u ovosezonskom finalu na Poljudu nisi bili bolje sreće.

Dinamo je do početne prednosti stigao u 24. minuti susreta, kada je odličnog osječkog vratara Malenicu svladao Marko Alvir, a s 1:0 Modrih otišlo se i na odmor.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

U nastavku je relativno brzo zagrebački sastav stigao i povisiti prednost, nakon što je Dino Špehar odličnim udarcem pronašao put lopti do mreže.

Osječani nisu do kraja dvoboja uspjeli postići niti počasni pogodak te se sigurno razočarani vraćaju u Slavoniju.

Međutim, ekipa Ivice Kuleševića i dalje je u najboljoj poziciji za osvajanje onog najvažnijeg trofeja, jer su u prvenstvu uvjerljivo vodeći, sa sedam bodova viška od Dinama.

Nastavila se tako tradicija da se prije seniorskih finalnih okršaja kao uvertira odigraju finalne utakmice u mlađim dobnim kategorijama pa će se tako nakon juniorskog finala u Splitu, prije uzvrata na Maksimiru odigrati i kadetsko finale. Za trofej se i tamo bore mladi nogometaši Osijeka, ali će im protivnici biti vršnjaci iz splitskog Hajduka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.05.2013. u 15:52
    Lako tako kad besramno pokradeš Lokomotivu u uzvratu s 2 izmišljena penala u prvom poluvremenu,a u Maksimiru u prvoj tekmi je bilo 0-0...
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir09.05.2013. u 10:40
    Čestitam! S obzirom da gro dinamovih juniora igra drugu ligu seniorsku u Radniku(s) i dinamu seniorima, to daje dodatnu težinu osvajanja kupa protiv odlićnih juniora Osijeka. Dobar posao Cvita!
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik09.05.2013. u 09:22
    Va cagar ti e la tua plava dominacija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2013. u 00:29
    Sve pohvale mladim plavim nadama koji će kroz naredne godine nastavit plavu dominaciju u Hrvatskoj!
    Obrisan korisnik