Tenis

Mrdeža i Tomljanović krenule pobjedama, Martić ponovno poražena

Branimir Korać • srijeda, 08.05.2013.
Mrdeža i Tomljanović krenule pobjedama, Martić ponovno poražena

Petra Martić i dalje ima priličnih problema s hvatanjem forme pa je tako poražena i u prvom kolu jakog ITF turnira u Cagnesu. S druge strane Tereza Mrdeža i Ajla Tomljanović upisale su pobjedu na startu turnira u Trnavi...

Petra Martić je u novu sezonu ušla kao 58. igračica svijeta, međutim ranking joj je značajno pao i sada je van Top 100. U Cagnesu je na jakom ITF turniru pokušala doći do novih bodova, ali je zapela već u prvom kolu.

Poražena je od iskusne Kolumbijke Cataline Castano koja je slavila u tri seta rezultatom 6:1, 5:7, 6:3. Castano i Martić su se po prvi put susrele na zemljanoj podlozi, dosad su igrale dva puta na tvrdoj podlozi i svaka je upisala po jednu pobjedu.

Za razliku od Martić, Tereza Mrdeža i Ajla Tomljanović dobro su krenule na snažnom ITF turniru u Trnavi. Obje su upisale pobjede bez izgubljenog seta i tako se plasirale u drugo kolo.

Mrdeža je za protivnicu imala Australku Oliviju Rogowsku, trenutno 157. igračicu svijeta koja je ove godine već osvojila jedan ITF turnir i to onaj u Burnieu vrijedan 25 tisuća dolara.

Mrdeža je slavila s dva puta po 6:4 i tako izborila drugo kolo. Tamo će igrati protiv bolje iz dvoboja osme nositeljice Eleni Daniilidou i Turkinje Cagle Buyukakcay.

Ajla Tomljanović je još jednom bila kobna za 116. igračicu svijeta Amerikanku Alexu Glatch. Nakon što ju je svladala u Indian Wellsu, uspjelo joj je to i sada u Trnavi gdje je izgubila tek četiri gema.

Ajla bi u drugom kolu na papiru trebala imati nešto lakšu protivnicu, iako joj i Glatch prilično odgovara, a igrat će protiv bolje iz susreta slovačke kvalifikantice Kristine Kučove i Slovakinje s pozivnicom Petre Uberalove.

ITF Cagnes-sur-Mer, prvo kolo:
Catalina Castano (Kolumbija) - Petra Martić (Hrvatska, 8) 6:1, 5:7, 6:3.

ITF Trnava, prvo kolo:
Tereza Mrdeža (Hrvatska) - Olivia Rogowska (Australija) 6:4, 6:4
Ajla Tomljanović (Hrvatska) - Alexa Glatch (SAD, 6) 6:4, 6:0

Foto: Dana Anders

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.05.2013. u 18:18
    sretno curama dalje a Petra će se sigurno brzo vratiti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2013. u 10:58
    E moja Petra, tužna je 2013.-a...
    Obrisan korisnik
  • teniosac08.05.2013. u 10:48
    Ajla i Tereza sve bliže do prvih sto,šteta za Petru kaj nikako ne može pronaći formu..
    teniosac