Automoto

WTCC: Prva pobjeda Huffa u SEAT-u, Muller najbrži u prvoj utrci

Josip Piršljin • nedjelja, 05.05.2013.
WTCC: Prva pobjeda Huffa u SEAT-u, Muller najbrži u prvoj utrci

Yvan Muller i Rob Huff, bivši momčadski kolege iz Chevroleta, pobjednici su utrka World Touring Car Championshipa koje su odvožene u Mađarskoj na poznatoj stazi Hungaroring. Aktualnom prvaku Huffu ovo je bila prva pobjeda otkako je Chevy zamijenio SEAT-om.

Utrke na Hungaroringu nisu razočarale. Gledatelji su mogli vidjeti dvije uzbudljive utrke nakon kojih najviše razloga za zadovoljstvo imaju Yvan Muller i Rob Huff. Francuz je bio najbrži u prvoj utrci, dok je druga pripala Britancu. To mu je ujedno prva pobjeda ove sezone koju je ostvario kao vozač SEAT-a.

Muller je iskoristio pole position koji je osvojio dan ranije u Mađarskoj i pobijedio konkurenciju u prvoj utrci. Vodio je od početka do kraja, ali posao mu je otežavao domaći predstavnik Norbert Michelisz. Mađar je još jednom bio posebno raspoložen pred svojom publikom, osvojio je drugo mjesto i novih 18 bodova.

Na trećem je mjestu završio Gabriele Tarquini u Hondi, a aktualni prvak Huff nije se uspio popeti na postolje, već je završio kao četvrti. Britanski trojac u Chevroletu Chilton - MacDowall - Nash plasirao se od sedmog do devetog mjesta. Utrku nisu završili Tiago Monteiro, Pepe Oriola i još četiri vozača.

U drugoj utrci pole je imao Mehdi Bennani koji je kvalifikacije završio na desetom mjestu. Marokanac je dobro iskoristio prvo startno mjesto i na kraju bio drugi što je veliki uspjeh za njega i momčad Proteam BMW-a. Na samom početku došlo je do sudara u kojem je najgore stradao Franz Engstler, te je morao izaći safety car.

Poslije izlaska safety cara sa staze, Huff je odmah krenuo napasti Bennanija koji je držao čelo poretka. Uspio ga je preteći i do kraja nije prepuštao vodstvo. Velika borba vodila se između Mullera i Toma Coronela, a uspješniji je na kraju bio Francuz koji je završio na petom mjestu. I dalje je uvjerljivo prvi u ukupnom poretku vozača, a prvi pratitelj mu je Tarquini.

Hungaroring, 1. utrka:
1. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) - 23:17,125 min
2. Norbert Michelisz (MAĐ/Honda) + 0,617 sek
3. Gabriele Tarquini (ITA/Honda) + 12,670 sek
4. Rob Huff (VB/SEAT) + 13,573 sek
5. Mehdi Bennani (MAR/BMW) + 13,861 sek
...

Hungaroring, 2. utrka:
1. Rob Huff (VB/SEAT) - 29:35,871 min
2. Mehdi Bennani (MAR/BMW) + 0,426 sek
3. Alex MacDowall (VB/Chevrolet) + 4,043 sek
4. James Nash (VB/Chevrolet) + 4,465 sek
5. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) + 4,783 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!