Košarka

Kus: "Iako smo dobili, ne možemo biti potpuno zadovoljni, otvaranje je usmjerilo cijelu utakmicu"

Iz Trnskog:Ivor Krapac • subota, 04.05.2013.
Kus: "Iako smo dobili, ne možemo biti potpuno zadovoljni, otvaranje je usmjerilo cijelu utakmicu"
Foto: Davor Sajko

Cibona je u subotu predvečer bila uspješna u branjenju svojeg prvog mjesta u Ligi za prvaka. Vukovi su u utakmici kojoj nije nedostajalo zanimljivosti u Trnskom nadjačali Zagreb, a poslije dolaska do onoga što se očekivalo, Davor Kus i Danijel Lutz nisu bili previše zadovoljni prikazanim. Danijel Jusup, trener Mrava, priznao je da je njegova momčad teško mogla pružiti više...

S dosta poteškoća, osobito u obrani i pogotovo u prvoj četvrtini, košarkaši Cibone opravdali su ulogu favorita u dvoboju sa Zagrebom u 11. kolu Lige za prvaka. Utakmica je okončana s 92:86 za momčad Danijela Lutza, a odluka je pala tek u završnici, kada su Vukovi pobjegli do sedam poena prednosti i potom zadržali vodstvo.

Bez obzira na pobjedu, nije bilo prevelikog zadovoljstva u redovima gostiju, pogotovo zbog slabog ulaska u utakmicu, s 34:25 za Mrave poslije prvih 10 minuta.

"Iako smo dobili, ne možemo biti potpuno zadovoljni. Način kako smo otvorili usmjerio je cijelu utakmicu - primili smo 34 poena u prvoj četvrtini, a kada se ekipa Zagreba razigra na taj način, kasnije ih je vrlo teško zaustaviti", opisao je Davor Kus, koji je, oporavljen od problema s leđima, u subotu imao 13 poena s 4/6 iz igre, 2/2 za tricu.

"Imali smo problema s njihovim šuterima, s pick&pop igrom i sa zonskom obranom", dodao je Kus, ističući da je Ciboni potrebno više agresivnosti: "Rekao bih da je prvenstveno problem u tome da čekamo što će protivnik napraviti, a tako se ne može igrati kvalitetna košarka."

Danijel Lutz je izvor za sve probleme kroz koje je njegova momčad prolazila također vidio u slaboj obrani, kojom nije bio zadovoljan tijekom cijelog prvog poluvremena, bez obzira na samo 18 primljenih poena u drugoj četvrtini.

"Pripremali smo utakmicu s pogledom na naš prvi dvoboj. Kod nas smo primili 22 poena u prvoj četvrtini, a rekao sam igračima da ćemo biti u problemima ako se to ponovi. Primili smo puno više", opisao je Lutz, dodajući da je nedostajalo pritiska i da su Mravi jednostavno postizali ono što su željeli u napadu, bez obzira što su se Vukovi pripremali za njihov pick&pop: "Dolazili su do laganih šuteva, a nema dvojbe da je Zagreb dobra šuterska momčad."

Danijel Jusup čestitao je Ciboni na pobjedi, dok je svojoj momčadi odao priznanje za dobar otpor favoritu. "U svim utakmicama smo blizu, ali nikako da prelomimo", osvrnuo se Zagrebov trener: "Da imamo širi roster, da je tu, recimo, bio Petrović tijekom cijele ove lige, te utakmice bi drugačije završile. No, imamo probleme kroz cijelu sezonu. Zadržali smo u prvom dijelu hrvatskog prvenstva prvo mjesto, što je, mislim, bitno, a ovo ostalo - sve po malo."

"Moji igrači nemaju za benzin, putuju tramvajem od Dubrave, da im stavim dva treninga na dan ne znam kako bi se vraćali nazad. Daju sve od sebe, nemam im što zamjeriti, ali za dobiti Cibonu i Zadar treba jedna nijansa više", dodao je Jusup: "To sam im rekao na treningu, možda fali nijansa kvalitete, možda jedna plaća... Trebamo se boriti do kraja, za što viši plasman, ali ovom sezonom bit ću izuzetno zadovoljan."

Nikola Garma, koji je ove subote bio šuterski vrlo raspoložen, sa 6/10 za tricu, žalio je zbog još jednog pada u završnici. "Malo nam fali da skinemo nekog od 'velikih'. Gledateljima je bilo zanimljivo za gledati, ali nama igračima je teško gubiti ovakve utakmice. No, momčad je mlada, ima nas nekoliko starijih, nije dobro gubiti, ali moramo biti zadovoljni što smo se dobro nosili", istaknuo je kapetan Mrava.

A-1 Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 122+126
2Cedevita 113+242
3Zadar 113+103
4Jolly JB 77-29
5Kvarner 2010 77-85
6Split 59-56
7Zagreb 212-93
8Alkar 113-208

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2013. u 09:57
    "Igrači nemaju za benzin" ... Još par godina će se Zagreb izvlačiti iz dugova zbog lanjske sezone. Nek se zahvale onom menađeru koji je lani doveo i prodao milion igrača. On je sigurno u plusu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2013. u 08:09
    Jusup je dvije svjetlosne godine ispred ovoga...kako se zove...Lutzifera, dobro je dok ih sreca prati,za sada u neogranicenim kolicinama, ali sto ce biti kada se kolo srece okrene???
    Obrisan korisnik