Košarka

Rozić: "Ako mi je bilo koje utakmice žao, žalim zbog onoga što smo prosuli u Ljubljani"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • petak, 08.03.2013.
Rozić: "Ako mi je bilo koje utakmice žao, žalim zbog onoga što smo prosuli u Ljubljani"
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cibone u nedjelju će odigrati pretposljednju ovosezonsku domaću utakmicu u ABA ligi. U 24. kolu u Dom Dražena Petrovića dolazi ljubljanska Union Olimpija, a u najavi susreta, u taboru Cibosa ponovno su se morali baviti i izostancima u sastavu. Najnoviji problem pogodio je Sandra Nicevića, kojeg zbog srčane aritmije neće biti neko vrijeme, najmanje sedam dana...

Tek što se Andrija Žižić ranije ovog tjedna vratio treninzima, Cibona je pogođena novim problemom na unutarnjim pozicijama. Iskusni Sandro Nicević u srijedu je osjetio problem sa srcem i otišao na liječnički pregled, a otkriveno je da ga muči aritmija, koja će ga iz opreza na neko vrijeme izbaciti iz stroja. Kako je otkrio trener Danijel Lutz, Nicević će imati predah barem sedam dana, tijekom kojih ga čekaju liječnički pregledi koji će otkriti kada bi se mogao vratiti.

Pozitivna okolnost u ovoj lošoj vijesti je da se stanje s otkucajima srca iskusnog Ciboninog centra brzo stabiliziralo. No, s obzirom da je riječ o stvari s kojom nema šale, Nicević će biti pošteđen napora kako se ništa ne bi pogoršalo.

Uoči susreta s Union Olimpijom u nedjelju u 17 sati u Domu Dražena Petrovića, Vukovi ponovno računaju na Žižića, koji i dalje odlazi na terapije zbog bolnih leđa, ali tijekom tjedna nije izostao s treninga sa suigračima. Pored toga, manji problemi s ozljedom muče Marka Jagodića Kuridžu, ali kao što to i inače radi, trener Lutz u toj nekompletnosti nije tražio alibi.

Davor Kus: "Sigurno nas čeka vrlo važna utakmica, moramo učiniti sve da pobijedimo. Čeka nas ekipa koja je fizički potentna, mlada, s trenerom koji ih je dobro uigrao. Mislim da imamo šanse ostvariti vrlo važnu pobjedu ako budemo u stanju u kojem smo od Kupa."

"Bez Sandra i sa Žižićem koji se vraća, moramo svi pomoći u obrambenom skoku. To nam je baza za ono što želimo, a to je trčanje kontri."

"Čeka nas utakmica koja donosi vrlo bitnu situaciju kada govorimo o našim šansama za ostanak", najavio je trener Vukova, koji se pozabavio i promijenjenom Union Olimpijom u odnosu na prvi dio sezone. Podsjetimo, Ljubljančani su ostali bez nekoliko važnih stranih aduta, među kojima se izdvajaju australski centar Aron Baynes i američko krilo Dylan Page.

Bez obzira na te izmjene u momčadi, Union Olimpija u posljednje vrijeme igra kvalitetno. Ljubljančani su u posljednjih pet kola slavili četiri puta, a s takvim učinkom nalaze se na šestom mjestu ljestvice s omjerom 13-10. Imaju pobjedu manje od Budućnosti i Partizana (14-9), koji su na četvrtom, odnosno petom mjestu.

"Olimpija je u odnosu na početak sezone ostala bez svih australskih i američkih stranaca, ali došli su do dobre kemije i igraju dobro. To su pokazali i protiv Partizana u Beogradu, kada su došli do pobjede i kompromitirali Partizanove šanse za Final Four", opisao je Lutz: "Moram o njima govoriti u superlativima, pogotovo zbog agresije s kojom igraju. Mi ćemo morati odgovoriti našom frenetičnom agresijom i kontrolom skoka."

Cibonin trener dodao je da momčad radi dobro i da se nada kako će to u nedjelju uspjeti prenijeti na parket, a sličnu želju imao je i kapetan Marin Rozić.

"Apsolutno smo svjesni koliko nam je ova utakmica bitna i koliko s njom možemo izgubiti ili dobiti", istaknuo je Rozić: "Olimpija igra kako i treba igrati mlada ekipa. Odlaskom stranaca izgubili su određenu kvalitetu, ali mladi igrači svojom agresivnošću mogu nadoknaditi taj nedostatak kvalitete."

"Igraju izuzetno agresivno, u svakom trenutku inzistiraju na kontrama i polukontrama, čak i kad prime koš", dodao je kapetan Vukova: "Moramo spriječiti njihove polukontre i kontre, riječ je o momčadi koja je zadala probleme i euroligaškim protivnicima."

Najavljujući novi ogled s Ljubljančanima, Rozić se prisjetio i onog prvog ovosezonskog, početkom prosinca na gostujućem parketu, kada su Cibosi propustili gotovo 20 razlike u trećoj četvrtini i izgubili s 87:82. "Ako mi je bilo koje utakmice žao, žalim zbog onog što smo tamo prosuli. Dočekat ćemo nedjelju izuzetno motivirani", zaključio je kapetan Vukova.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.03.2013. u 11:51
    što volim kad čujem koliko neki naši košarkaši zarađuju,andrić 450000,rozić 250000,ja ne mogu vjerovati,ako neko zna još kakvu cifru molim ga da me prosvjetli,jer sam totalno šokiran,ne mogu vjerovati da im je neko dao te pare,garant su obojica pod Jablanovom agencijom,hihihi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2013. u 08:09
    Da ti ne duljim jer ti je kolega ispod sve objasnio, samo cu napomenuti da se i nemoze vise ocekivati od Cibone jer ovo kamenjarsko vodstvo bolje i nemoze. Antunovic, Lovric,Bandic!!!! Prkacin koji se pogubio u svemu a sada i deda Vanjak koji nigdje nije uspio. Prije su klub vodili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2013. u 07:36
    roziću ništa ne fali...osim što ima ugovor na 250000 eura, a več godinama igra slabo. a i ja sam stari navijač cibone i apsolutno se slažem sa kamionom. nekad su kapetani cibone imali nekakvu karizmu, bili su to igrači koje se poštovalo u europi...ja mislim da kamion nije to napisao zbog toga što... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2013. u 03:21
    Kamion tebe je vrijeme pregazilo, star si i sve što je nekad bilo je tebi dobro. Knego? halo pa to je bilo prije 30 godina!! mozda danas nije dobro, ali od prošlosti se ne živi. Šta fali Roziću?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2013. u 14:40
    meni, kao starom navijacu Cibone je nepojmljivo da je trener Cibone jedan Lutz a kapetan Rozic. Place mi se kada se sjetim prijasnjih kapetana Knege,Cuture, Nakica... ovo se cini kao ruzan san a jos tuznije su igre. Ja nazalost sumnjam da cemo dobiti solidnu Olimpiju!!!
    Obrisan korisnik