Košarka

Mršić: "Zanima me kako ćemo reagirati u vrućoj atmosferi, bit će to dobra priprema za Split"

Ivor Krapac • utorak, 13.11.2012.
Mršić: "Zanima me kako ćemo reagirati u vrućoj atmosferi, bit će to dobra priprema za Split"
Foto: Davor Sajko

U seriji utakmica u kojoj su prvo imali tri pobjede u nizu, pa dva poraza zaredom, košarkaše Cibone novi nastup očekuje u srijedu navečer u Ulmu, u drugom kolu skupine G Eurokupa. Cibosi će biti na gostovanju kod momčadi koja je na startu natjecanja bila vrlo uvjerljiva u Francuskoj, dok je, podsjetimo, momčad Veljka Mršića u prvom kolu kod kuće izgubila od Spartaka iz Sankt Peterburga...

Poslije prošlotjednog poraza u prvom kolu, u kojem je Spartak u obostrano tvrdoj i obrambeno kvalitetnoj predstavi potvrdio status favorita u Zagrebu, Cibona će u srijedu u 20 sati biti u akciji u drugom ovosezonskom europskom nastupu. Momčad Veljka Mršića gostovat će na jugu Njemačke, u Ulmu, gradu na potezu München - Stuttgart, a zbog štednje u klubu, Vukovi na svoje odredište neće stići tako brzo.

"Pred nama je zahtjevna utakmica, teško gostovanje, prvenstveno zato što se ide na dug put, desetak sati autobusom", pojasnio je Cibonin trener što očekuje njegovu momčad, kojoj neće biti teška samo utakmica koju će u srijedu igrati.

Dakako, svoje izazove donijet će i ono na parketu. Predvođen Allanom Rayom, koji je imao 25 poena i šest skokova u tom susretu, Ratiopharm Ulm je u prvom kolu Eurokupa projurio Choletom (93:71), a njemačka momčad zasad dobro gura i u domaćem prvenstvu, u kojem su s omjerom 7-2 prvi na ljestvici.

No, vrijedi dodati da je Cibonin dolazeći suparnik izgubio svoju posljednju ligašku utakmicu, u subotu sa 107:103 u produžetku korist gostujućih Telekom Basketsa iz Bonna. Pored toga, muči ih i što u tom susretu nisu mogli računati na ozlijeđenog Raya, koji će, kako je najavljeno, propustiti i dvoboj s Vukovima, s obzirom da mu je određena stanka koja bi mogla potrajati do dva tjedna.

Po svemu sudeći, Ulm neće imati svojeg glavnog strijelca s gostovanja u Choletu, ali plus će im biti podrška s tribina na koju uvijek mogu računati u domaćim nastupima.

"Bit će mi zanimljivo vidjeti kako će momčad reagirati u vrućoj atmosferi", opisao je Mršić: "Prvi put ove sezone ćemo igrati u takvoj atmosferi, bit će to vrlo dobra priprema za Split gdje će nas nešto takvo očekivati."

U očekivanju utakmice, dobra je vijest što će Cibosi ponovno moći računati na Justina Hamiltona, koji se vraća u konkurenciju za nastup.

Dvoboj u Njemačkoj najavio je i Davor Kus, prisjećajući se prošlotjednog domaćeg poraza od Spartaka: "Čeka nas teška utakmica radi same činjenice što smo izgubili prvu utakmicu na domaćem terenu. Ovo je kratko natjecanje sa samo četiri ekipe u skupini, tako da se svaki kiks na domaćem terenu mora pokušati ispraviti na gostujućem."

"Kao i većina njemačkih ekipa, Ulm igra vrlo jaku, fizičku košarku, na vrućem terenu, tako da nas čeka težak posao", zaključio je Kus.

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Zenit St. Peterburg69:60Cholet
Ratiopharm Ulm83:68Cibona
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.11.2012. u 14:01
    ono što cibona treba pokušat iskoristiti je ogroman respekt kod njemaca koji se vidi u najavi tekme kod njih
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2012. u 12:10
    Vidite na slici kako im Mršić lijepo pokazuje da realiziraju ideju. I sad vi recite da to nije dobar trener!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2012. u 11:37
    gledao sam Ulm ovog vikenda na TV-u protiv telekom bonna....bit će jaaako teško ciboni! ne očekujem previše...pogotovo s mršićem na klupi i bez hamiltona. onaj bryant će nas unakazit pod košem kad se žiža umori.
    Obrisan korisnik
  • Master Yoda13.11.2012. u 10:52
    ako cibona izvuče pobjedu u njemačkoj, to će bit ravno čudu
    Master Yoda