Automoto

Huff: "Bio sam razočaran nakon kvalifikacija, ali utrke su prošle sjajno"

Josip Piršljin • ponedjeljak, 05.11.2012.
Huff: "Bio sam razočaran nakon kvalifikacija, ali utrke su prošle sjajno"

Robert Huff je u Kini pobijedio u drugoj utrci i osvojio drugo mjesto u prvoj tako da s velikim nadama odlazi u Makao na posljednje dvije utrke sezone. Iako nije bio sretan nakon kvalifikacija, Britanac je bio oduševljen ponašanjem automobila na utrkama.

Na pretposljednjoj stanici WTCC-a u Šangaju pobjede su odnijeli Alain Menu i Robert Huff. Njihov momčadski kolega Yvan Muller zbog suspenzije je ostao bez bodova u prvoj utrci i na taj način uvelike pogoršao svoje šanse da obrani naslov u Makau.

"Bio je ovo sjajan vikend za mene, pogotovo poslije odrađenih kvalifikacija u subotu. Bio sam razočaran nastupom u kvalifikacijama, ali na utrkama moj je automobil bio odličan", kazao je Huff koji je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku vozača s 41 bodom više od Mullera.

"Veoma sam sretan što u Makao odlazim kao vodeći vozač u prvenstvu. I tamo sam imao vrlo dobre rezultate u posljednje četiri godine. Sve je moguće, no moj je automobil veoma snažan na uličnim utrkama, uzbuđen sam", rekao je britanski vozač.

Menu je prije Kine bio vodeći u poretku, ali sudar s Menuom u prvom krugu prve utrke stajao ga je kazne 30 sekundi nakon čega nije uspio osvojiti niti jedan bod. Sada zaostaje za Huffom velikih 41 bodova i predstoji mu žestoka borba ukoliko želi obraniti naslov najboljeg vozača Svjetskog prvenstva turističkih automobila.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!