Rukomet

Rukometašice nisu uspjele

Davor Sajko • subota, 15.04.2000.

Njemice ipak prejake (Snimio: Dražen Patarčić)

Rukometašice nisu uspjele sačuvati prednost od četiri pogodka iz prvog susreta i tako se plasirati na Europsko prvenstvo koje će se održati u Rumunjskoj. U uzvratnom susretu koji je odigran u Sindelfingenu naše su reprezentativke poražene od Njemica s visokih 25:18 (10:8). Naše su rukometašice prikazale lošu i neuvjerljivu igru dok su Njemice predvođene odličnom Schanze (18 obrana) i Gritt Jurack (11 pogodak) bile prejake za naše reprezentativke.

Početak susreta obećavao je puno više nego što je na kraju ispalo. Do 10. minute rezultat je bio izjednačen (2-2) što se najviše može zahvaliti vratarki Galkinoj koja je s nekoliko obrana držala aktivan rezultat. Nakon toga na scenu stupa Gritt Jurack koja nezadrživo s svih pozicija puni mrežu naše reprezentacije. Uz također raspoloženu vratarku Schanze, Njemice su u 17. minuti dostigle prednost naše reprezentacije iz Zagreba (+4). U tim trenucima trener Šojat mijenja vratarke i priliku dobiva Paula Glavaš. Glavaš koristi dobivenu priliku i s nekoliko obrana uspijeva spriječiti Njemice da ostvare veću razliku. Do kraja poluvremena naše su reprezentativke uspjele smanjiti prednost na +2 (10-8) i tako otići na odmor. Protiv njemačke obrane 6-0 naš napad nije imao odgovarajući odgovor, a zanimljivo je da je Klaudija Bubalo svoj prvi pogodak postigla tek u 29. minuti. U prvom poluvremenu najbolje u našim redovima bile su Nemaškalo i Hasagić s dva pogotka. Kod domaćina najefikasnija je bila Gritt Jurack s šest pogodaka, dok je vratarka Schanze zabilježila čak deset obrana.

Drugo poluvrijeme Njemačka je počela agresivno i već je u 33. minuti ostvarila razliku od +4 koju je kasnije samo povećavala. Izuzetna loša realizacija u napadu uz izuzetno raspoloženu Schanze najveći je razlog izuzetno lošeg drugog poluvremena. Visoki ritam koji su nametnule Njemice naše reprezentativke nisu bile u stanju pratiti. Polovicom nastavka domaćin je uspio prednost povećati na +5, a u tom razdoblju naše reprezentativke nisu postigle pogodak čak 13 minuta. Od 48. minute počeo je potpuni slom naše igre. Njemice su nemilosrdno počele puniti našu mrežu tako da je razlika u jednom trenutku iznosila i 10 pogodaka. U posljednjim trenucima susreta naše su reprezentativke iskoristile opuštanje domaćina i uspjele smanjiti na sedam pogodaka razlike. Prvo ime susreta je Gritt Jurack koja je uz šest pogodaka u prvom poluvremenu dodala još pet u drugom, a odmah uz nju bila je vratarka Schanze s 18 obrana. Kod naših reprezentativki jedina svijetla točka je Samira Hasagić koja nažalost danas nije mogla sama protiv raspoloženih Njemica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!