Košarka

Repeša: "Sve ide po planu, ključna stvar će biti oporavak nakon prve utakmice"

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.05.2012.
Repeša: "Sve ide po planu, ključna stvar će biti oporavak nakon prve utakmice"
Foto: Jelena Stipović

Cibona u dobrom raspoloženju dočekuje drugu utakmicu finala doigravanja PH za košarkaše. Nakon slavlja u prvoj utakmici u Domu Dražena Petrovića, Vukovi vjeruju kako mogu do pobjede i u Domu sportova...

Prvi dvoboj Cibone i Cedevite donio je puno uzbuđenja, igara prije, za vrijeme i nakon utakmice. Uoči drugog susreta u Ciboni su uvjereni kako mogu do pobjede i na taj način praktički doći na korak od naslova prvaka. Za Cedevitu je ovo vrlo teška i ključna utakmica i pritisak se seli na njihova leđa.

"Sigurno da je sada veći pritisak na Cedeviti, no svaka je utakmica u finalnoj seriji zasebna. Očekujem lijepu utakmicu i nadam se da će se odlična atmosfera iz Draženovog doma preseliti i u Dom sportova", izjavio je današnjoj konferenciji za novinare Davor Kus, a prenosi službena klupska stranica.

Kus vjeruje kako u Ciboni ima još dosta prostora za napredak što je dodatni razlog za zadovoljstvo uz samu činjenicu kako su uspjeli svladati Cedevitu u prvom susretu. Iskusni branič je svjestan da druga utakmica može puno toga donijeti. "Ona može prelomiti seriju, ali moramo ići korak po korak", dodao je Kus.

Trener Jasmin Repeša je posve usredotočen na osposobljavanje momčadi i pripremu za drugu utakmicu serije. "Ono što je u ovakvom ritmu utakmica ključno je što kvalitetniji oporavak kako bi energetski bili u mogućnosti pratiti zahtjeve koji su pred nama. Drugi aspekt je tehničko-taktički kako sve propuste koje smo napravili ne bi ponovili. Treći aspekt, onaj mentalni, neću posebno spominjati. Jasno da mentalno moramo biti na najvišem nivou jer gubljenje koncentracije, pa i na kratko, može biti nezgodno i pogubno. Zasad sve ide po planu, radimo na tome kako bismo na sutrašnjoj utakmici bili što spremniji ", izjavio je Repeša.

O odmoru i oporavku između dvije utakmice govorio je i Andrija Žižić. Iskusni Žižić u prvom susretu je imao veliki problema s osobnim pogreškama i nije igrao koliko je očekivao.

"Nadam se da smo se dovoljno odmorili kako bi mogli odgovori na zahtjeve koje ova utakmica nosi. Vjerujem kako će utakmica biti ponovno čvrsta i teška, zanimljiva, pa neka na kraju pobijedi bolji."

Žižić odbija pomisao kako bi posljednja pobjeda mogla uljuljkati Cibonu u samozadovoljstvo. "Sva utakmica je priča za sebe, mi se pripremamo kao da je 0-0. Oni su domaćini i dolazimo neopterećeni, ali sa željom ostvarivanja pobjede."

Drugi dvoboj između Cibone i Cedevite je na rasporedu u utorak od 20 sati u Domu sportova. Cedevita preuzima ulogu domaćina, mora ići na pobjedu kako ne bi došla u situacija da već do kraja tjedna ostane bez naslova prvaka.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido28.05.2012. u 16:26
    Idemo po 2-0 i prema metli :-))))
    nido