Košarka

Kus: "Želimo nastaviti popravljati igru"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • petak, 27.04.2012.
Kus: "Želimo nastaviti popravljati igru"
Foto: Kristijan Komarica

Dok će ostali sudionici Lige za prvaka imati stanku zbog održavanja završnog turnira ABA lige, na kojem će igrati Cedevita, Cibona i Zagreb CO će u nedjelju navečer unaprijed ići jedni na druge u posljednjem kolu ovog dijela hrvatskog prvenstva. Vukovi će u gradskom ogledu pokušati nastaviti pobjednički niz i zadržati zamah uoči početka doigravanja, koje nije tako daleko...

Bez obzira što im prvo mjesto na ljestvici na kraju Lige za prvaka može pobjeći jedino u teoriji, Cibona i s 11 pobjeda u isto toliko utakmica u državnom prvenstvu ne razmišlja o usporavanju prije početka doigravanja. S pobjedama je sve ljepše, pa će dobro raspoloženje koje su uhvatili sa sadašnjih 11-0 Vukovi pokušati zadržati i u nedjelju navečer, s početkom u 19:30 sati, u ogledu sa Zagrebom CO u Domu Dražena Petrovića.

"Nije Hrvatska Kina"

Mogući susret s Mravima u doigravanju, u slučaju da Zagreb završi na četvrtom mjestu, otklonio bi mogućnost da Cibona u polufinalu putuje na jug, ali Jasmin Repeša o tome uopće ne razmišlja: "Zanima nas samo ova sljedeća utakmica, da podižemo svoju igru kako bismo play-off dočekali 100 posto spremni. Nije Hrvatska Kina da bi nam bilo koje putovanje bilo daleko, razmišljanje na taj način je možda malo i neprimjereno".

"Nakon dva poraza od Zagreba u ABA ligi, utakmicu u Trnskom odigrali smo puno kvalitetnije, bili smo bolje pripremljeni. Zagreb je u sezoni doživio osipanje i česte promjene, nisu imali kontinuitet, ali ruku na srce, tu smo utakmicu odigrali bolje", kazao je trener Jasmin Repeša uoči novog ogleda s Mravima, prisjećajući se pobjede s 85:71 u sedmom kolu u Zagrebovoj dvorani.

Dražen Brajković, koji je na klupu Mrava došao krajem ožujka, donio je i promjene u momčad, a Repeša je kazao da je riječ o priličnom osvježenju. "Otkako se dogodila promjena trenera, igraju bolje, s više energije. Čeka nas teška utakmica, ekipe iz Zagreba su strašno motivirane protiv Cibone. To je razlog više zašto moramo biti 'budni', spremni za tešku utakmicu protiv protivnika koji ima puno talenta, da pokažemo da rezultati koje postižemo nisu slučajni. Imamo obvezu da nastavimo kako smo krenuli".

Goran Suton: "Nezgodna su momčad, igraju s Markotom na 'petici' i svatko može šutnuti izvana. Moramo biti oprezni, igrati solidnu obranu kao što smo igrali prošli put protiv njih. Što se Markote tiče, trebamo paziti na njegov šut, može pogoditi i igra dobro u zadnje vrijeme. Treba ga umoriti, trčati i natjerati ga da on igra obranu. Dobro je staviti neku veliku 'peticu' na njega, da ga umorimo i da bude što manje efikasan u napadu".

"Rezultat i način kako Zagreb igra pokazuju da sada imaju puno više entuzijazma i energije, što su dobili s dva-tri mlada igrača koji imaju veću minutažu", dodao je Cibonin trener o gradskim rivalima: "Uz talent i kvalitetu koju imaju, to je i izuzetna šuterska ekipa. Protiv nas su u ABA ligi pogodili 16 trica, a u Ligi za prvaka kod kuće protiv Jollyja, mislim, čak 19 - u utakmicu moramo ući apsolutno koncentrirani i ne dozvoliti im da snagu i oružja koja imaju ispolje u punoj mjeri protiv nas".

Poput Repeše, i Davor Kus istaknuo je šutersku kvalitetu Mrava. "Imaju puno talenta i puno igrača koji znaju igrati. Ako uđu lagano u utakmicu s nekoliko otvorenih šuteva, možemo imati problema, zbog toga moramo biti osobito koncentrirani", opisao je šuter Cibosa: "Ne bježimo od uloge favorita. Do kraja ovog dijela lige želimo nastaviti popravljati našu igru kako bismo u play-offu bili na najvišem mogućem nivou".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Master Yoda27.04.2012. u 17:05
    ne bih se čudio da ove godine bude obrnuto
    Master Yoda
  • pikepiletina27.04.2012. u 16:54
    da, Hrvatska nije Kina, ali je i prije par godina Cibona malo neprimjereno pustila utakmicu Zagrebu, izbacivši na taj način Split iz regionalne lige.
    pikepiletina