Košarka

Kus: "U što boljem raspoloženju na Cedevitu"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • ponedjeljak, 16.04.2012.
Kus: "U što boljem raspoloženju na Cedevitu"
Foto: Kristijan Komarica

Prije susreta s Cedevitom, u petak navečer u Domu Dražena Petrovića, Cibona će pokušati nastaviti pobjednički niz u Ligi za prvaka na gostovanju u Šibeniku. U utorak u 20 sati Cibose će dočekati Jolly JBŠ, a bit će to prilika da momčad Jasmina Repeše pokaže je li ih trgnula nešto slabija predstava u proteklom kolu protiv Svjetlosti iz Slavonskog Broda...

U uspješnom nizu u hrvatskoj Ligi za prvaka, pred Cibonom je još jedna utakmica u kojoj će Vukovi biti apsolutni favoriti, slična onoj subotnjoj u Domu Dražena Petrovića protiv brodske Svjetlosti. Ipak, za razliku od tog susreta, Cibosi će u devetom kolu biti gosti. Na Baldekinu će ih dočekati Jolly JBŠ, koji je u dosadašnjih osam kola slavio samo jednom, početkom travnja protiv Brođana na domaćem parketu.

"Nakon malo lošije utakmice protiv Svjetlosti, čeka nas vrlo važan susret u Šibeniku. U petak ćemo igrati protiv Cedevite i želimo u što boljem raspoloženju dočekati tu utakmicu", najavio je Davor Kus ogled na Baldekinu: "Ne podcjenjujemo Šibenčane, znamo kakva nas atmosfera dolje čeka, uz kvalitetu koju domaća momčad ima".

Davor Kus o budućnosti: "Igrat ću do onog trenutka dok budem imao volje dolaziti na trening, još uživam u tome, posebno u Ciboni, ovdje se osjećam najbolje. Dok mi trening i motivacija ne predstavljaju problem, dok želim napredovati i dok me to tjera naprijed, želim igrati, a do kada će to biti, ne znam".

"Volio bih ostati u Ciboni, ali u ovom poslu nikada ne znaš što donosi sutra. U ovom trenutku ni ne razmišljam previše o tome, sada je važno da završimo sezonu na što bolji način".

Pobjednička serija u domaćoj ligi popravila je raspoloženje u svlačionici Vukova poslije uspona i padova kroz ABA ligu, dodao je Kus: "Svima nam je lakše igrati u atmosferi pobjede, u ovakvom nizu je ugodnije nego ranije, lakše je i trenirati. No, ne smijemo 'propuštati' utakmice, iako ne bih baš rekao da je to pravi opis za našu igru protiv Svjetlosti".

"Znamo da moramo biti fokusirani svaki put, u doigravanju će nas čekati utakmice protiv kvalitetnih protivnika svakih nekoliko dana i fokusiranija ekipa će tu biti u prednosti, a mi želimo tu prednost", zaključio je šuter Vukova.

S obzirom na to, iskusni Riječanin u dresu Cibone nije želio gledati previše unaprijed: "Prerano je da bismo razmišljali o finalu s Cedevitom, idemo utakmicu po utakmicu, a na ovu sljedeću gledamo kao na pripremu za play-off. Takav pristup nas može odvesti onamo gdje svi želimo biti".

Gostovanje u Šibeniku najavio je i Antwain Barbour, također s respektom prema Jollyju: "Čeka nas teška utakmica, nije jednostavno dobiti neku ekipu dvaput zaredom. Bit će zahtjevna atmosfera, Jolly će biti spreman za nas i moramo i mi biti spremni. Naš cilj je osvojiti prvenstvo i ovo je još jedan korak prema tome."

Amerikanac se dotaknuo i vlastite sezone, ističući da je zadovoljan i s gradom i s rezultatima momčadi i sa svojim nastupima, a za gledanje prema sljedećoj sezoni je, dodao je, još malo prerano: "Nemam ugovor za sljedeću sezonu, a još nismo razgovarali o mogućem ostanku. Zagreb mi se sviđa, sve je vrlo profesionalno i što se mene tiče, mogao bih ostati ovdje".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Master Yoda16.04.2012. u 21:58
    ako ova uprava ima imalo smisla za košarku onda bi trebali već sada početi razgovarati sa igračima oko ostanka sljedeće sezone
    Master Yoda
  • vlacng16.04.2012. u 19:40
    Nekako mislim da ce ovo sutra biti tesko gostovanje, nadam se da se varam.
    vlacng