Košarka

Repeša: "Dužnici od prošle utakmice"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • utorak, 27.03.2012.
Repeša: "Dužnici od prošle utakmice"
Foto: Kristijan Komarica

Manje od mjesec dana nakon što su se sreli u ABA ligi, Cibona i Cedevita ponovno će biti na suprotnim stranama, ovog puta u trećem kolu hrvatske Lige za prvaka. Dvoboj s početka ožujka, odigran u Domu Dražena Petrovića, riješen je Cedevitinom pobjedom poslije dva produžetka, a uoči susreta u srijedu u Domu sportova, Cibosi se nadaju da će u novom dvoboju proći bolje...

Prije 20-ak dana u Domu Dražena Petrovića vidjeli smo triler u kojem je odluka pala tek nakon 50 minuta, sa 106:102 u Cedevitinu korist. Nezadovoljni ishodom te utakmice, u kojoj ni jedni ni drugi nisu bili kompletni, u Ciboni očekuju da će ovog puta pokazati više i time izboriti priliku za drugačiji, Vukovima povoljniji rezultat.

Bez velike domaćinske prednosti

Cibosi će u srijedu biti gosti u Domu sportova, no Repeša je kazao da se Cedevitin domaći teren može shvatiti samo uvjetno: "Osim tijekom 80-ih u Domu sportova, kada je Cibona bila megamomčad, u Zagrebu nikad u pravom smislu riječi nije bio domaći teren, ni kada je dvorana bila puna. U našoj dvorani je protivniku najlakše igrati, u Domu sportova je slično, i u Ljubljani je tako. Domaći teren svodi se na navike, okruženje, naviknutost na koševe, to je prednost, sve drugo mislim da nije".

"Pred nama je ponovno derbi. Iz zadnje utakmice koju smo protiv njih igrali ovdje, ostali smo dužnici prema publici i prema samima sebi. Izvući ćemo pouke iz tog poraza s dva produžetka i pokušati odigrati puno bolje nego smo igrali tada", najavio je Jasmin Repeša ogled koji je na rasporedu u srijedu u 19 sati u Maloj dvorani Doma sportova: "Svjesni smo da je Cedevita favorit ovog prvenstva, ali svjesni smo i da hoćemo i možemo igrati sa svakim. Kako će to izgledati, moramo vidjeti na terenu".

"Momčad Cedevite pravljena je da osvoji hrvatsko prvenstvo i da se plasira u Euroligu, a sigurno i da napravi nešto više u Eurokupu - no, da me se ne shvati pogrešno, nije lako igrati na sva tri kolosijeka", dodao je Cibonin trener o gradskom suparniku: "Pokriveni su na svim pozicijama, nema u Europi puno ekipa s peticama kao što su Bilan i Bagarić i četvorkama kao Smodiš i Owens, pa i s Petrovićem i Opačkom, koji mogu pomoći na tim pozicijama. Zbog te pokrivenosti, nisu previše osjetili probleme s ozljedama. Kroz ABA ligu igrali su izuzetno dobro, s kontinuitetom, nisu imali oscilacija".

Iako priznaje da je momčad Dražena Anzulovića glavni kandidat za naslov prvaka, Repeša ne bježi od imperativa da Cibona bude konkurentna: "Uvijek moramo imati velike ambicije, iako je, objektivno, sigurno da je Cedevita favorit prvenstva. No, naša obveza je da idemo na pobjedu u svakoj utakmici. Ako ta obveza i nije realna, mi to tako postavljamo, i klub, i ja kao trener, i dečki koji su gladni pobjeda".

Davor Kus: "Bit će to sigurno drugačija utakmica nego je bila naša posljednja, oni su kompletni, a mi smo potpuno drugačija ekipa. Imamo Wrighta na playu, imamo i Žižića koji će nam pružiti čvrstinu koja je nedostajala, mislim da se možemo nadati pobjedi".

"U posljednjih nekoliko godina sam u principu igrao samo 'dvojku', kada sam se vratio bio sam play i tako sam se više trošio i obrambeno i napadački. S dolaskom Wrighta smo se ubrzali, donio nam je agresivnost, meni je sada osobno puno lakše".

Dvoboj s Cedevitom je prisjećanjem na ogled otprije nekoliko tjedana najavio i Goran Suton: "Trebali smo pobijediti zadnji put, nismo uspjeli. Sada ponovno imamo izazov pred nama, trebamo pokazati veću čvrstoću unutra - prošli put sam zbog problema s prekršajima igrao 15-ak minuta, morat ću biti pametniji. Vjerujem da će nam pomoći i što sada možemo računati i na Wrighta".

"Prošli put smo se čak osramotili jer ih nismo mogli dobiti bez toliko igrača koji su im nedostajali", dodao je centar Cibosa: "Napravili smo neke greške koje se ne smiju raditi, zabili su nam lake poene na box-outu i profitirali na tim, malim stvarima, koje moramo raditi puno bolje".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng27.03.2012. u 20:19
    Bit ce ovo paklena utakmica.
    vlacng
  • danchy27.03.2012. u 15:18
    hea hea Cibosi
    danchy