Košarka

Repeša: "Odgovoriti energijom, voljom i željom"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • ponedjeljak, 09.01.2012.
Repeša: "Odgovoriti energijom, voljom i željom"
Foto: Kristijan Komarica

Tražeći prekid negativne serije, košarkaši Cibone u subotu poslijepodne nisu bili uspješni protiv Radničkog, a novu priliku donosi im utorak i gostovanje u Sloveniji. U 15. kolu ABA lige Vukovi će igrati u Novom Mestu, gdje će ih dočekati Krka, za koju je proteklog vikenda uspješno debitirao donedavni Cibonin centar Jure Lalić...

U nešto zgusnutijem rasporedu utakmica u prvom mjesecu 2012. godine, Cibona će u utorak s početkom u 18 sati igrati u Novom Mestu. Krka će ih dočekati tražeći četvrtu uzastopnu domaću pobjedu u ABA ligi, dok će se Vukovi boriti za prekid niza od sveukupno šest uzastopnih poraza, produžen u subotnjem susretu s Radničkim u Domu Dražena Petrovića.

"Igramo protiv mlade ekipe, dosta su agresivni, u nekim radnim segmentima su najbolji u ligi. U vrhu su u ofanzivnom skoku, imaju naglašeni radni moment i puno energije, trebamo odgovoriti s istom energijom, voljom i željom", najavio je Jasmin Repeša dan uoči susreta: "Pripremamo se od jučer navečer, treba nam pomak da izgledamo bolje nego protiv Radničkog i da tu utakmicu dobijemo".

Davor Kus: "Čeka nas vrlo bitna utakmica nakon nekoliko zadnjih poraza, prije svega radi timskog samopouzdanja i stanja na tablici. Trebamo igrati bolju timsku obranu da bismo imali više lakih poena i tako se razigrali, ako zadovoljimo skakački dio mislim da ćemo imati dobru šansu".

"Protiv Radničkog smo prvenstveno loše otvorili utakmicu, nedopustivo je u prvoj četvrtini kod kuće primiti 27 poena i tako njima dati da diktiraju ritam utakmice. Trebali smo fizički snažnije odgovoriti na početku i kasnije bi bilo lakše - na kraju smo promašili neke šuteve, ali prije svega je problem bio u našoj obrani zbog koje nismo mogli do lakših poena".

Cibosima glavni problem u sastavu i dalje predstavlja ozljeda skočnog zgloba Tomislava Zubčića, zbog koje će najvjerojatnije propustiti i nastup u Novom Mestu, dok je s druge, domaće strane situacija nešto drugačija. Krka je u drugi dio sezone krenula s nekoliko promjena u momčadi i očekuje korak unaprijed u odnosu na aktualni omjer 4-10 u ABA ligi.

Među članovima momčadi iz Novog Mesta, Vukovima je najpoznatiji Jure Lalić, koji će se nedugo poslije prijelaza u Krku sresti s donedavnim suigračima. Kako se čini, 25-godišnji makarski centar dobro se uklopio u svoju novu momčad s obzirom da je u subotnjem porazu od Maccabija (77:57) ubilježio 18 poena i osam skokova.

"Briljirao je na toj utakmici, ali s obzirom da ima jedan način igranja, s unutarnjom igrom mu se puno lakše snaći nego da je riječ o igraču s većim dijapazonom zadataka", kazao je trener Cibosa o Laliću, a dotaknuo se i drugog pojačanja momčadi iz Novog Mesta koje će igrati u utorak, američkog šutera Bena Hansbrougha: "Došao im je iz Bayerna i s njim su dobili dimenziju vanjskog šutiranja, koja im je nedostajala. Imaju dosta igrača koji su slabiji s postotkom šuta i tu će imati dodatnu pomoć".

Krka bi mogla biti jača nego u prvom dijelu sezone, pogotovo kada im se priključi i tek dovedeni Izraelac Afik Nissim, koji neće igrati protiv Cibone, no Repešine misli usmjerene su i na to da njegova momčad što brže bude što bolja. Vraćajući se na poraz od Radničkog, istaknuo je da motiv nije toliki problem, ali neki igrači jednostavno nisu naviknuti ispunjavati ono što traži.

Demonte Harper vraća se iz razdoblja u kojem nije igrao puno, a Repeša je najavio da 22-godišnjeg Amerikanca više neće koristiti kao organizatora igre.

"Ta pozicija je apsolutno stresna i za starijeg igrača, a ne samo za Amerikanca koji je prvi put van SAD-a, i još je mlad. Bilo bi dosta hrabro da bude play i to više nećemo isprobavati, igrat će na 'dvojci' jer je premlad i prezelen da bi bio mozak tima u ovakvoj, drugačijoj košarci nego onoj iz NCAA-a. Bilo bi drugačije da je to domaći igrač i da ga možemo istrpjeti, ali stranac treba biti produktivan odmah".

"Bila mi je bitna dispozicija igrača, a govor tijela govorio je da imaju i preveliku želju i volju zbog koje možeš i zablokirati. Uvijek je bitno da li se igrač uklapa u sustav, a ako treba reći da se igrač spusti u stav ili da se kontestira šut, onda to govori da nema takve navike", pojasnio je trener Cibosa: "Barbour je, recimo, imao želju, čak se tukao sa svojim igračem, ali nije znao gdje i kako treba zagraditi skok... Igrači žele, ali navike su takve kakve jesu - u tom segmentu očekujem zahtjevan posao, a bez toga se ne može napraviti bitan pomak unaprijed."

"Vidjet ćemo koliko će trebati vremena. Možda je ritam utakmica sada prenapućen za ono što želimo napraviti, ali bitno je da znamo što trebamo raditi, ne treba nam panika koje je u ovoj kući već bilo jer se iz panike dolazi do grešaka", zaključio je Repeša.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.01.2012. u 23:46
    Nemam povjerenja u njegov rad,kad se sjetim njegovih besmislenih rotacija u reprezentaciji koje nisu bile po osjecaju,nego je samo rotirao sto vise da petorka u igri bude sto odmornija. Nikad nije forsirao pocetnu petorku,niti im dao prostora i vremena da se uigraju i iznesu veci teret utakmice,kod... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • vlacng09.01.2012. u 20:53
    Ajmo vise po tu pobjedu...
    vlacng