Nogomet

Veznjak Malmöa sanja poljski dres

Mario Glasnović • utorak, 16.08.2011.
Veznjak Malmöa sanja poljski dres
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Standardni veznjak Malmöa Ivo Pekalski izrazio je želju zaigrati za poljsku reprezentaciju. Pekalski je rođen u Švedskoj i već je igrao za mladu reprezentaciju Švedske, no njegovi roditelji su Poljaci i on upravo zbog toga želi igrati za poljsku reprezentaciju.

Jedan od igrača Dinamovog protivnika u četvrtom pretkolu Lige prvaka izrazio je želju za nastupanjem u poljskoj reprezentaciji. Ivo Pekalski rođen je u Lundu, ali njegovi roditelji su Poljaci. Pekalski je upisao dva nastupa za U-21 reprezentaciju Švedske, no u seniorskoj reprezentaciji ipak želi obući dres s poljskim grbom. Kada je dobio pozive za mlade reprezentacije Poljske i Švedske bio je neodlučan.

"Razgovarao sam puno o tome s mojom obitelji. Odabrao sam Švedsku jer je to bio poziv za utakmicu mlade reprezentacije, a u Poljsku sam trebao ići na konzultacije. Bio je to logičan potez jer od rođenja živim u Švedskoj", izjavio je 20-godišnji veznjak za polishfootballonline.com.

Kao član švedske reprezentacije igrao je utakmicu protiv "svoje" Poljske."Osjećao sam se čudno. Ne mogu vam objasniti taj osjećaj, to stvarno trebate doživjeti", rekao je Pekalski. Na pitanje da li se osjeća kao Poljak ili Šveđanin, rekao je: "Osjećam se kao Poljak u Švedskoj i kao Šveđanin u Poljskoj. Bilo kako bilo, imam poljske krvi."

No, ukoliko bi došao poziv poljske A reprezentacije, odlučio bi se za domovinu svojih roditelja. "Naravno da sam zainteresiran. Otvoren sam za sve mogućnosti. Kada sam igrao za mlađe kategorije švedskih reprezentacija znao sam da to nije bila moja konačna odluka. Velika je čast igrati za svoju reprezentaciju, bio bih ponosan kada bih zaigrao za Poljsku", rekao je mladi Poljak.

Pekalskom predviđaju veliku karijeru. Prve nogometne korake započeo je u lokalnim klubovima, a posebno ga je trenirao njegov otac koji ima završenu školu za nogometnog trenera. Nakon igranja u drugoligašu Landskroni gdje je srušio rekord kada je sa 16 godina postao najmlađi igrač koji je ikada zaigrao u drugoj ligi, potpisao je za Malmö. U redovima Dinamovog protivnika igra od 2009. godine.

Biranim riječima o njemu je govorio i Zlatan Ibrahimović: "Bio bih jako sretan kada bi Pekalski došao u Milan. Nedavno se oporavio od ozljede, ali sada je puno bolji igrač. On je mlad i talentiran. Sviđa mi se njegov način igre, ispred njega je velika budućnost."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!