Rukomet

Dvostruka kruna Detona

Sportnet • ponedjeljak, 06.06.2011.
Dvostruka kruna Detona

Proteklog vikenda u španjolskoj Fuengiroli odigrano je Europsko klupsko prvenstvo u rukometu na pijesku. Nove prvakinje i prvaci Europe (p)ostali su igrači Detono Zagreba i time postigli povijesni uspjeh u ovom atraktivnom sportu.

Španjolska Fuengirola bila je poprištem pjeskaške borbe osam najboljih europskih ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nakon dva dana natjecanja najboljim su se pokazali igračice i igrači Detono Zagreba.

Ženska ekipa Detono Zagreba upisala se u listu pobjednika Mastersa, nakon što su u finalu pobjedile poljske predstavnice, ekipu AWF Wrozlaw. No, glavnina posla obavljena je u polufinalnoj utakmici protiv domaćina Malage - glavnog favorita za naslov, koje su Detonatorice pobjedile nakon napetog raspucavanja. Glavnim figurama u polufinalnoj utakmici pokazale su se vratarka Maja Majstorović te mlada i perspektivna pivotica Karla Lenard, koje su izvrsnim obranama i odličnim postotkom realizacije preokrenule utakmicu te omogućile po drugi put ulazak u finale Europskog klupskog prvenstva.

"Izvrsno smo odradile polufinale, kako u obrani tako i u napadu. Ovog puta su protivnice ostavljale puno prostora na poziciji pivota, što je dovelo do poentiranja i oduzimanja seta glavnim favoritkinjama prvenstva. Odlazak utakmice u rulet raspucavanja odlučen je izvrsnim obranama vratarke Majstorović, koja je s izvrsne tri reakcije odvela Detonatorice u finale", rekla je debitantica na europskoj sceni, mlada nada Detonatorica, Karla Lenard.

"Osvajanje naslova europskog klupskog prvaka ostvarenje je igračkih snova svakog pjeskaša. Drago mi je što sam dio ove ekipe, koja je u finalu obrambeno uspjela zadržati protivnice na vrlo niskom učinku (samo 17 golova u oba seta, op.a.). Ovim putem htjela bih pohvaliti obrambenu formaciju Jeletić - Milić - Domjančić na odlično odrađenom poslu koji nas je doveo do toliko željenog naslova prvaka", rekla je Maja Majstorović, vratarka Detono Zagreba te junakinja finalne utakmice.

Sastav europskih prvakinja: Kelava, Jeletić, Domjančić, Babun, Lenard, Dandić, Majstorović, Žgela, Milić, Krajcar.

Muška ekipa Detono Zagreba ostvarila je povijesni uspjeh te po treći put uspjela osvojiti naslov prvaka Europe, čime je i službeno postala najtrofejnijom ekipom u dosadašnjoj povijesti ovog sporta. Osvajanje tri naslova zaredom nije uspjelo niti jednoj ekipi, čime je ovaj rezultat dobio još veću dimenziju.

Pobjede u utakmicama protiv grčkog Panaitolikosa, poljskog Damy Radea te španjolske Malage (sve pobjede) omogućile su hrvatsko polufinale protiv Chemo profila Zagreb, koji su polufinale osigurali pobjedama nad mađarskom Axom Budapest te njemačkim predstavnicima Waterboys Neerstedt.

Nakon napetog polufinala u kojem je pobjednika odlučivalo par lopti, Detonatori su u raspucavanju uspjeli savladati Kemičare te se plasirati u svoje treće finale zaredom. Tamo ih je iznenađujuće čekala ekipa grčkog Panaitolikosa, koji su u drugom polufinalnom ogledu savladali jedne od glavnih favorita, rusku ekipu SKKM Ekaterinodara.

Finale je bilo relativno lagano, s obzirom da su Grci (pojačani brazilskim te njemačkim internacionalcima na krilnim pozicijama) ekipa koja odgovara Detonatorima (sve pobjede u dosadašnjim susretima).

Laganih 2:0 u setovima dovelo je do povijesnog trećeg naslova u nizu.

"Iako smo očekivali Ruse u finalu, dočekala nas je ekipa Panaitolikosa koja nam se htjela osvetiti za poraz u skupini ovogodišnjeg Mastersa. Međutim, zbog izvrsne taktike trenera Požega te nevjerovatnih obrana vratara Totića (55 % obrana) bilo je nemoguće izgubiti ovo finale. Hvala svim suigračima na povijesnom uspjehu te se nadam da ćemo i iduće godine nastaviti stvarati povijest. Također bih napomenuo da nam je iznimno pomoglo i igranje pripremnog turnira neposredno prije Mastersa, na kojem smo našoj igri dali završni pečat i stvorili preduvjete za ovaj povijesni uspjeh", reklo je atraktivno desno krilo Detono Zagreba, Igor Copot.

Ekipa Detono Zagreba: Copot, Jurić, Totić, Paradžik, Mirazović, Dumenčić, Malbašić, Madjerčić, Vuletić.

Za kraj, rezultat drugog hrvatskog predstavnika, ekipe Chemo profili Zagreb, također nije prošao nezapaženo. Dečki su pobjedama u "skupini smrti" (nad dvostrukim europskim prvacima - Axa Budapest te viceprvacima prošlogodišnjeg Mastersa - njemačkom ekipom Waterboys) osigurali prolazak u polufinale - među četiri najbolje europske ekipe, čime su postigli hvale vrijedan rezultat. Također, u polufinalu su pokazali zube te se umalo plasirali u finale preko Detono Zagreba.

"Cijeli turnir odigrali smo na iznimno visokoj razini. Iako nismo uspjeli osvojiti medalju te time ponoviti prošlogodišnji uspjeh, mišljenja sam da smo za ovo polufinale morali pokazati razmjerno veći stupanj kvalitete igre u odnosu na prošlu sezonu. To je samo dokaz da je kvaliteta ekipa na ovogodišnjem Mastersu kudikamo veća u odnosu na protekle sezone te da smo kao pojedinci dovoljno sazreli da se možemo suprotstaviti i najjačim europskim ekipama", izjavilo je po završetku turnira lijevo krilo Chemo profila te "dobri duh" ove ekipe, Drago Fantić.

Ekipa Chemo profila Zagreb: Čiča, Jugović, Glavočić, Perić, Požeg, Fantić, Vutmej, Šulc, Hranilović, Močilac.

Žene, rezultati:
Detono Zagreb (CRO) - Avantgarde (GRE) 2:0; Beachqueens (SUI) - Detono Zagreb (CRO) 0:2, OVB Beach girls (HUN) - Detono Zagreb (CRO) 2:1

Polufinale: DYE Malaga (ESP) - Detono Zagreb (CRO) 1:2

Finale: Detono Zagreb (CRO) - AWF Wrozlaw (POL) 2:0

Muškarci:
Detono Zagreb (CRO) – Panaitolikos (GRE) 2:0; Malaga (ESP) - Detono Zagreb (CRO) 1:2, Detono Zagreb (CRO) – Damy Rade (POL) 2:0, Chemo profili Zagreb (CRO) – Axa Beach stars Budapest (HUN)2:1, Chemo profili Zagreb (CRO) – SKKM Ekaterinodar 0:2, Waterboys Neestedt - Chemo profili Zagreb (CRO) 1:2

Polufinale: Detono Zagreb (CRO) - Chemo profili Zagreb (CRO) 2:1

Utakmica za treće mjesto: Chemo profili Zagreb (CRO) - SKKM Ekaterinodar 0:2

Finale: Detono Zagreb (CRO) – Panaitolikos (GRE) 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!